Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "Merhum Abdulkadir Dişdiş'i vefatının 15. yılında rahmet ve özlemle yâd ediyoruz" - Son Dakika
Yerel

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "Merhum Abdulkadir Dişdiş'i vefatının 15. yılında rahmet ve özlemle yâd ediyoruz"

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: "Merhum Abdulkadir Dişdiş\'i vefatının 15. yılında rahmet ve özlemle yâd ediyoruz"

Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15. yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Hizmet-İş Sendikası Amasya Şubesi Başkanı Abdulkadir Dişdiş'i rahmet ve özlemle yad ettiğini belirtti.

26.01.2022 01:01  Güncelleme: 01:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 15. yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Hizmet-İş Sendikası Amasya Şubesi Başkanı Abdulkadir Dişdiş'i rahmet ve özlemle yad ettiğini belirtti.

25 Ocak 2008'de elim bir trafik kazasında kaybettikleri Abdulkadir Dişdiş'in sendikanın bugünlere gelmesinde büyük emeklerinin bulunduğuna işaret eden Mahmut Arslan, "Kendisi iyi bir sendikacı, iyi bir aile reisi, iyi bir arkadaş ve işçi arkadaşlarımız için onların dertlerini dert bilen iyi bir insan, emek ve alınteri sevdalısıydı. Olağanüstü çalışkanlığı ve çabalarıyla öne çıkan merhum Abdulkadir Dişdiş kardeşimiz, 3 Ocak 2005 tarihinde başladığı şube başkanlığı görevinden 25 Ocak 2008'de vefatına kadar olan kısa şube başkanlığı döneminde büyük başarılar gerçekleştirdi" diye konuştu.

Dişdiş'in Hizmet-İş'in Amasya Belediyesi ve Amasya'ya bağlı Aydınca, Ezinepazarı, Sinop'a bağlı Ayancık, Samsun'a bağlı Kavak, Ladik, Tokat'a bağlı Başçiftlik, Kızılcaören ve Hasanşeyh belediyelerinde örgütlenmesini gerçekleştirdiğini hatırlatan Mahmut Arslan, "Amasya şubemizin yanı sıra, çevre illerdeki şubelerimizin örgütlenme çalışmalarına da dahil olmuş, yol göstermiş ve şubelerimizin büyümesi için yoğun gayret göstermişti. Abdulkadir Dişdiş kardeşimiz, Hak-İş Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş sendikamızın yerli ve milli misyonuna da önemli katkılar yaptı. Amasya Şubemiz, yokluğunu her an hissettiğimiz merhum şube başkanımız Abdulkadir Dişdiş kardeşimizin açtığı yolda istikametini kaybetmeden yürüyüşünü sürdürmektedir. O'nun ismini yaşatmaya devam ediyoruz. Hak-İş/Hizmet-İş olarak merhum Şube Başkanımız Abdulkadir Dişdiş kardeşimizi vefat yıldönümünde hatırlamayı, çalışkanlığını yarınlara taşımayı ve hatırasını yaşatmayı bir görev addediyoruz" şeklinde konuştu.

Arslan, "Başta Abdulkadir Dişdiş kardeşimiz olmak üzere aynı kazada hayatlarını kaybeden başta eşi Nursen Dişdiş'e, yeğeni Ünal Çiftçi ve kızı Vesile Yeliz Çiftçi'ye bir kez daha Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. Abdulkadir Dişdiş kardeşimiz ve müteveffa eşi kalbimizin en özel yerinde ebediyen yaşayacaktır. Bu vesile ile ani bir kalp krizi sonucu kaybettiğimiz Amasya şube personelimiz Fatih Öztürk'ü ve Amasya Şube Yönetim Kurulu üyemiz ve Suluova Belediyesi İşyeri Sendika Temsilcimiz Cahit Korkmaz'ı rahmetle anıyoruz. Başta Hak-İş Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş sendikamız olmak üzere Amasya şubemizin, üyelerimizin, sevgili evlatlarının, yakınlarının, Amasya halkının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hak-İş Genel Başkanı Arslan: 'Merhum Abdulkadir Dişdiş'i vefatının 15. yılında rahmet ve özlemle yâd ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement