Hakkari Valisi Muammer Türker."Hakkari İçin Bu Yıl 275 Milyon Ödenek Ayrıldı, Devam Eden... - Son Dakika
Yerel

Hakkari Valisi Muammer Türker."Hakkari İçin Bu Yıl 275 Milyon Ödenek Ayrıldı, Devam Eden...

Hakkari Valisi Muammer Türker, 2012 yılı için Hakkari'ye 275 milyon lira ödenek ayrıldığını belirterek, "Hakkari'de devam eden yatırımların toplam bedeli 1.5 milyar lira tutarındadır" dedi.

26.01.2012 13:00

Hakkari Valisi Muammer Türker, 2012 yılı için Hakkari'ye 275 milyon lira ödenek ayrıldığını belirterek, "Hakkari'de devam eden yatırımların toplam bedeli 1.5 milyar lira tutarındadır" dedi.

Hakkari'de 2012 yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Hakkari Valiliğinde Vali Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yatırım programları ile Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin denetiminde bulunan Erbil ve Duhok'a yapılan çalışma ziyareti ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, beraberindeki işadamları ile birlikte Kuzey Irak'a yaptığı ziyarete değindi. Türker, Hakkari'deki iki sınır kapısının açılması için Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti.

Türker, "2012 yılının İl Koordinasyon toplantısını bugün yapıyoruz. 2012 yılının yatırımcı kuruluşlar açısından ve yaptığımız hizmetler açısından hayırlı uğurlu geçmesini temenni ediyorum. Hakkari'de devam eden şu andaki yatırımların toplam bedeli 1.5 milyar lira tutarındadır. Bunun tabi geçtiğimiz dönemde ayrılan ödeneklerin önemli bir kısmı harcanmış durumdadır. Yaklaşık 275 milyon TL'lik bir ödenek ayrılmıştır. Bunun bir bölümü yıl içerisinde ödenmiştir. Bu toplantıda biz geçen dönemin değerlendirmesi de olmak üzere ilgili kurumlarımızdan önümüzdeki dönemde yapılması planlanan hizmetlerle ilgili ağırlıklı olarak çalışmamız gerekiyor. Şu an itabariyle daha çok planlamaların yapıldığı bir dönemdeyiz. İnşallan havaların ısınması ve inşaat sezonunun başlamasıyla işlerimiz büyük bir yoğunlukla kaldığı yerden devam edecektir. Planlanan işlere de start verilecektir" dedi.

-"Barzani ile yapılan görüşmeler olumlu geçti"-

Geçen hafta içinde iş adamlarının da bulunduğu 15 kişilik heyet ile Hakkari'deki sınır kapılarının açılması için Kuzey Irak'a yaptığı ziyarete de değinen Vali Türker, şunları söyledi:

"Bölgemizdeki bazı iş adamları, Sanayi Ticaret odalarımızın temsilcilerinin de içinde bulunduğu 15 kişilik bir heyetle Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminde bulunan Erbil ve Dohuk'a çalışma ziyaretinde bulunduk. Orada Bölgesel Yönetim Başkanı Sayın Barzani, Bölgesel Yönetimin 3 tane bakanıyla, 2 ilin valisi, Ticaret Sanayi odası başkanları ve aynı zamanda bazı iş adamlarıyla görüşmeler yaptık. Ana gündem maddemiz sınır kapılarının açılmasıydı. Orada yaptığımız görüşmelerden büyük bir umutla döndük. Bizim bölgemizdeki Derecik ve Üzümlü sınır kapılarının açılması noktasında Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminde de büyük bir heves ve istek var. Bütün ilgili sorumlu insanların bizimle aynı düşünceyi paylaştıklarını yerinde görmekten de büyük bir mutluluk duyduk. İnşallah her iki tarafın yönetimi yani Türkiye ve Irak yönetimleri adımlar atar ve sınır kapılarının açılması da fiilen mümkün olur."

- HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari Valisi Muammer Türker.'Hakkari İçin Bu Yıl 275 Milyon Ödenek Ayrıldı, Devam Eden... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement