Halikarnas Balıkçısı Anıldı - Son Dakika
Yerel

Halikarnas Balıkçısı Anıldı

Halikarnas Balıkçısı Anıldı

Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 42. yıl dönümünde, Bodrum Cevat Şakir Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı.

23.10.2015 12:59

Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 42. yıl dönümünde, Bodrum Cevat Şakir Mahallesi'nde bulunan mezarı başında anıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Bodrum Belediye Başkan Vekili Osman Küçükyüzbaşı, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Halikarnas Balıkçısı Forumu Üyeleri ve Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri katıldı.

Törende, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına Halikarnas Balıkçısı'nın mezarına çelenk bırakan Başkan Vekili Osman Küçükyüzbaşı, "Bodrum'u Bodrum yapan insanlardan biridir Cevat Şakir Kabaağaçlı. Biz de bugün onu anmak için burada toplandık. Hepinize burada olduğunuz için teşekkür ediyorum." dedi.

Halikarnas Balıkçısı Forumu Üyesi Hatice Yücel ise "Halikarnas Balıkçısı, bize olan borcunu ödedi. Biz ona olan borcumuzu ödeyemedik. Görevimiz, onun yaptıklarını korumak ve burada bekleyen çocuklarımıza aktarmaktır" diye konuştu.

Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Rüştü Tezcan da Cevat Şakir'in Bodrum'u Bodrum yapan, Bodrum'u geliştiren insanların başında Halikarnas Balıkçısı'nın geldiğini belirterek şunları söyledi: "Halikarnas Balıkçısı sokakta yürürken tanıdığı veya tanımadığı herkese "Merhaba" dermiş. Bu kelimenin anlamı şudur: Benden size zarar gelmez. Ne kadar güzel bir laf… Biriyle karşılaşırken, merhaba derken aslında benden sana zarar gelmez, hayatı paylaşabiliriz, buradaki güzellikleri paylaşabiliriz demek istiyordu."

Yapılan konuşmaların ardından Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri şiir okudu. Şiirin ardından mezarına karanfil bırakıldı. Tören, konuklara lokma dağıtılmasıyla sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halikarnas Balıkçısı Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement