Harakani Tasavvuf Müziği Konseri'ne Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Harakani Tasavvuf Müziği Konseri'ne Yoğun İlgi

Harakani Tasavvuf Müziği Konseri\'ne Yoğun İlgi

Kars’ta düzenlenen "Harakani Gençlik Buluşması” kapsamında "Harakani Tasavvuf Müziği Konseri" yoğun ilgi gördü.

05.04.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta düzenlenen "Harakani Gençlik Buluşması" kapsamında "Harakani Tasavvuf Müziği Konseri" yoğun ilgi gördü. Konserin yapıldığı salona 10 kişi akın etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği "Harakani Gençlik Buluşması, Harakani Tasavvuf Müziği Konseri" İsmail Aytemiz Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

Konser programına Vali Eyüp Tepe, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Rektör Yardımcısı Hidayet Metin Erdoğan, Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur, protokol üyeleri ve 10'e yakın vatandaş katıldı.

Konser öncesi konuşan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur, "Fütüvvet ahlakının özelliklerini tüm dünyaya ulaştıran Ebu-l Hasan Harakani, bin yıl önce serhat şehrimiz Kars'ta başlatmış olduğu hizmet alanını suya atılan bir taş gibi ve bu taşın çıkartmış olduğu dalgalar gibi Kars'tan Anadolu'ya, Anadolu'dan tüm dünyaya ulaştırdı. Ebul Hasan Harakani'nin torunlarına yani bizlere bırakmış olduğu mirasa biz sahip çıkarak Allah'a hamd olsun bugün yine aynı hizmetleri yürütmekteyiz" dedi.

Uzgur, "Ebul Hasan Harakani Vakfı olarak 1995 yılından beri yapmış olduğumuz hizmetleri daha da genişleterek yürütmekteyiz. Harakani irfanını gençliğimizin gönlüne ulaştırmak için bu çalışmaları yürütüyoruz. Bakanlığımıza, valiliğimize, Harakani gençlik faaliyetlerinden sorumlu başkanlığımıza, üniversitelerimize, il müftülüğümüze ve bütün destek veren kurum ve kuruluşlarımıza, milli eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Tasavvuf Müziği Konseri, başladı. Tasavvuf müziği konseri izleyenleri büyüledi. Programda emeği geçenlere plaketleri Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından verildi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harakani Tasavvuf Müziği Konseri'ne Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement