Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı."Biz Anayasa Çalışmalarını Gündemde Tutacağız." - Son Dakika
Yerel

Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı."Biz Anayasa Çalışmalarını Gündemde Tutacağız."

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Yazıcı, Anayasa çalışmalarını gündemde tutacaklarını belirterek, "Türkiye kısa sürede sağlam bir anayasa yapmazsa çok vakit kaybetmiş olacak" dedi.

29.01.2012 14:00

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Yazıcı, Anayasa çalışmalarını gündemde tutacaklarını belirterek, "Türkiye kısa sürede sağlam bir anayasa yapmazsa çok vakit kaybetmiş olacak" dedi.

Yazıcı, Selçuk Otel'de düzenlenen partisinin Konya İl Başkanlığı Ocak Ayı Divan Toplantısı'nda, siyaset kurumunun Türkiye dinamiklerinin ürettiği sorunları çözmekte yeterli olmadığını savundu.

Yazıcı, henüz 1 yılını yeni tamamlayan partilerinin emekleme döneminde olan bir "siyasi bebek" olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bebek küçük olabilir ancak bu bebeğin duruşunda, gülüşünde, geleceğin umutları, gelecekteki Türkiye'nin heyecanını görüyoruz. HAS Parti Türkiye'de masumiyetin, birikimin, inancın, heyecanın, kültür ve medeniyetin, doğru değerlerin temsilcisi olmak için var. Bu değerleri insanlığa hakim kılmak için var. Türkiye, kimliklerin istismar edilerek kolay oy depoları haline getirildiği bir göz boyamaya tabi tutuluyor. HAS Parti bu göz boyamayı bozacak iradeye sahip Türkiye'deki ilk ve tek partidir. Bizler bu büyük yürüyüşün yolcuları olarak yola çıktık."

-Yeni Anayasa çalışmaları-

Parti olarak yeni anayasa çalışmalarına katkı sağladıklarını ifade eden Yazıcı, bu konuda Türkiye'nin ihtiyaçlarını dikkate alan önemli bir rapor hazırladıklarını bildirdi.

Türkiye'nin hukuksal barışını temin edecek yeni anayasa çalışmalarında topun taca atılmak istendiğine dikkati çeken Yazıcı, "Çok ince işçilikle bir rapor ortaya koyduk. Türkiye'nin gelecekteki sorunlarını çözmek, büyük barışın hukuksal altyapısını sağlamakla mümkün. Biz siyasetin yeni Anayasa gibi bir alanda topu taca atmasını kabullenemiyoruz. Biz Anayasa çalışmalarını gündemde tutacağız. Türkiye kısa sürede sağlam bir anayasa yapmazsa çok vakit kaybetmiş olacak. Türkiye, sorunlara sağlıklı çözüm üretememenin bedelini ödemektedir. HAS Parti yeni bir anayasayı zorunlu görmektedir. Artık Türkiye'de HAS Parti var, topu taca atmak kolay değil" diye konuştu.

Yazıcı, HAS Parti'nin toplumun ihtiyacı olarak ortaya çıktığını, yeni bir siyaset kültürünün önünü açtıklarını sözlerine ekledi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı.'Biz Anayasa Çalışmalarını Gündemde Tutacağız.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement