Hastalığının En Önemli İlacı "Hayat Arkadaşı" - Son Dakika
Yerel

Hastalığının En Önemli İlacı "Hayat Arkadaşı"

Hastalığının En Önemli İlacı "Hayat Arkadaşı"

Konya'da kemik iliği kanseri nedeniyle iki kez kök hücre nakli olmasına rağmen hastalığı tekrarlayan ve 4 yıldır diyalize bağlanan Ekrem Serdar Işık'ın sağlıkta olduğu gibi hastalıkta da en büyük destekçisi karısı oldu Işık: "Hastalığımın en büyük ilacı eşim. Hayat enerjim, onsuz kendimi eksik hissediyorum" Ayşe Işık: "Eşimi gözümden bile sakınıyorum.

02.06.2014 11:14

METİN BOLAT - Konya'da iki kez kök hücre nakli olmasına rağmen kemik iliği kanseri tekrarlayan Ekrem Serdar Işık, sağlıkta olduğu gibi hastalıkta da hep yanında olan eşi sayesinde ayakta durmaya çalışıyor.

Ekrem Serdar (50) ile Ayşe Işık (42) çifti, 21 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Evliliklerini 19 ve 16 yaşındaki iki çocukla taçlandıran çiftin mutluluklarına Ekrem Serdar Işık'a 11 yıl önce kemik iliği kanseri teşhisi konmasıyla gölge düştü.

Ancak Ayşe Işık'ın pozitif enerjisi kocasını hep hayata bağladı. Öyle ki, Işık, iki sefer kök hücre nakli olmasına rağmen yineleyen hastalığına boyun eğmiyor. Dört yıldır haftanın 3 günü 4'er saat diyalize bağlanan Işık'ı eşi Ayşe sağlıkta olduğu gibi hastalıkta da hiç yalnız bırakmıyor.

Eşini gözünden bile sakınıyor

AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Ayşe Işık, eşinin kansızlık şikayetiyle sık sık doktora gittiğini, en son böbreklerinin çalışmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Sonrasında eşinin yoğun bakıma alındığını, dört gün boyunca sıkıntıyla beklediklerini belirten Işık, ateş, halsizlik ve kansızlığın günlerce sürdüğünü ifade etti.

Yapılan ileri tetkiklerde kemik iliği kanseri teşhisinin ortaya çıktığını vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"İki kez belirli aralıklarla kök hücre nakli oldu. Tam iyileşti derken hastalık nüksetti. 2011 yılından bu yana diyalize giriyor. Hücreler çok az olduğu için yeniden kök hücre nakli düşünülmüyor. Hep eşimin yanındayım. Onun bakımı, tedavisiyle vakit geçiriyorum. Hayatımızı bu şekilde sürdürüyoruz. İyi günde de kötü günde de yanındayım. Eşim adına ümitsizliğe hiç kapılmadım. Her şeyiyle ilgileniyorum. En ufak mide bulantısı bile olsa müdahale etmek zorundayım. Doktorlarla hep iletişim halindeyim. Eşimi gözümden bile sakınıyorum. Ona bir şey olmasından çok korkuyorum. Sürekli eşime moral veriyorum"

"Eşim benim için çok büyük nimet

Ekrem Serdar ise hastalığı nedeniyle 76 kilodan 52'ye düştüğünü ifade ederek "Eşim benim için çok büyük nimet. Hastalık zor, aylarca hastanelerde yatıyor, vücutta çeşitli arızalar oluşuyor, acı çekiyorsunuz. Buna çok şükür. Hastalığımın en büyük ilacı eşim. Hayat enerjim, onsuz kendimi eksik hissediyorum." diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hastalığının En Önemli İlacı 'Hayat Arkadaşı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement