Havza'da İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Havza'da İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı

Havza\'da İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı

Havza ilçesinde geniş katılımlı ilçe güvenlik kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

25.09.2013 17:33

Havza ilçesinde geniş katılımlı ilçe güvenlik kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Havza Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantı Toplum Destekli Polis Memuru Özkan Cinbek tarafından yapılan Toplum Destekli Polislik uygulaması ve bu uygulama kapsamında yapılan çalışmaların anlatılığı sunum ile başladı.

Cinbek, katılımcılara sahte para, hayvan hırsızlığı, güvenli eğitim projesi ile evde ve iş yerinden hırsızlık konularında alınabilecek tedbirler hakkında bilgi verdi.

Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı,toplantıda, asayişin sadece kolluk kuvvetlerinin çabaları ile sağlanamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Asayişin sağlanması herkesin emniyet güçleri ile koordineli çalışması ile mümkün. Emniyet güçlerimiz gerek Avrupa Birliği uyum yasaları gerekse emniyet mensuplarının bilinçlenmesi ile oldukça şeffaf hale geldi. Güvenlik sadece devletin çabaları ile değil tüm halkın bu konuda sorumluluk alması ile mümkün."

Güvenli eğitim projesi konusuna da değinen Kalaycı, şöyle devam etti:

"Maalesef ülkemizde uyuşturucu madde ortaokullara kadar girdi. İlçemizde böyle bir durum yok. Ama olmayacak diye bir şey de yok. Gerekli tedbirlerin alınması lazım. Sadece kolluk kuvvetlerinin değil, bizlerin ve öğrenci velilerinin de hassasiyet içinde olması gerekir."

Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ ise ilçede 155 kullanımın her geçen gün artığını ifade ederek, "Başarılı polis halkı arkasına alan polistir. Eğer emniyet güçleri halkın desteğini almayı başarmışsa olayların aydınlatılması ve olacak olayların önlenmesi daha kolay olur" dedi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Başara, bazı protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Havza'da İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement