Hayat Boyu Öğrenme Programı - Son Dakika
Yerel

Hayat Boyu Öğrenme Programı

Hayat Boyu Öğrenme Programı

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün, AB'nin 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' kapsamında yerel paydaşlarıyla birlikte hazırladığı, '0-15 yaş grubu çocuklara yönelik trafik ve yol güvenliği eğitim ve denetim metotlarının yerinde incelenmesi' projesi uygulama aşamasına geldi.

11.02.2014 12:45

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün, AB'nin 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' kapsamında yerel paydaşlarıyla birlikte hazırladığı, '0-15 yaş grubu çocuklara yönelik trafik ve yol güvenliği eğitim ve denetim metotlarının yerinde incelenmesi' projesi uygulama aşamasına geldi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Bahar, emniyet müdür yardımcıları ve proje ortaklarının katıldığı toplantıda konuşan Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılında hazırlanan bir raporda, her yıl karayolundaki trafik kazalarında 1 milyon 200 bin kişinin hayatını kaybettiği, 20 ila 50 milyon kişinin ise yaralandığı ya da sakat kaldığının belirtildiğini söyledi. Özer, dünyada ölümlere yol açan nedenler arasında trafik kazalarının 5. sırada yer aldığını, 2020 yılına kadar önlem alınmadığı taktirde ise 3. sıraya yükselebileceğinin değerlendirildiğini vurguladı. AB uyum sürecinde bulunan ve gelişmekte olan ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan trafik kazalarını önlemek, 2020 yılına umutla bakabilmek için çocuk, trafik ve yol güvenliği konusunda AB boyutunda yenilikçi metotlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Özer, proje kapsamında İsveç'in trafik güvenliği ve eğitimi konusunda yaptığı çalışmaların yerinde inceleneceğini, inceleme sonrası oluşturulacak raporun belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile paylaşılacağını söyledi. İsveç'in kaza oranı açısından düşük seviyelerde olduğunun altını çizen Özer, proje ekibinin 15 gün bu ülkede incelemelerde bulunacağını belirtti.

Trafikte insan sağlığının korunması ve yol güvenliğinin sağlanmasının ortak bir sorumluluk olduğunu ifade eden Özer, "Bu nedenle katılım gösteren kurumlarımız, ülkemizdeki trafik ve yol güvenliğinin sağlanmasında, alt yapı ve mühendislik hizmetleri, eğitim ve denetim hizmetleri, sağlık hizmetleri, kamu yararına gönüllü çalışmalar sunan sivil toplum örgütlerinden oluşmaktadır" dedi.

Proje ortaklarının Toroslar Belediyesi, Toros Devlet Hastanesi, Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Trafik Gönüllüleri ve Eğitim Derneği olduğunu açıklayan Özer, projenin maliyetinin ise yaklaşık 30 bin Euro olduğunu kaydetti.

Mersin Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ise, hedef kitlenin çocuklar olmasının önemine vurgu yaparak, "Trafikte altyapı, eğitim ve denetim bir bütündür. Trafik hayatımızın her aşamasında var. Bu nedenle trafikteki sorun ve kazaların en aza indirilmesi için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Bahar ayrıca, Mersin'de seçim güvenliğiyle ilgili bütün tedbirlerin alındığını ve büyük bir hassasiyetle uygulandığını sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayat Boyu Öğrenme Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement