SOKAKTAN HAYATA DÖNÜŞ
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Yarınlara Umut Projesi' kapsamında madde bağımlısı ve risk altındaki 40 çocuk, koruma altına alınarak meslek edindirme kursları aracılığıyla topluma kazandırılıyor.
Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, SODES kapsamındaki projeyle il merkezinde madde bağımlısı olan ve risk altında bulunan 18 yaş altı 40 çocuğun aileleri ile görüşüldüğünü anlattı. Aydın, ailenin de onayı alındıktan sonra çocukların tedavi olmaya ve proje kapsamındaki mesleki eğitim - beceri kursları ile sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılmaya ikna edildiğini belirtti.
Çocukların Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi'ne yönlendirildiğini kaydeden Aydın, burada ilk tedavi dönemini tamamlayan 10 çocuğun kiralanarak tadilat ve tefrişatı yapılan Umut Evi'ne alındığını, söz konusu evde kalan çocukların çeşitli iş yerlerine araçlarla intikal ettirilip istihdamlarının sağlandığını anlattı.
HARÇLIKLARINI ALIP KURSA DEVAM ETTİLER
Proje kapsamında düzenlenen; metal şekillendirme kursu çerçevesinde 20 çocuğun Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi atölyesinde 3 ay kaynakçılık kursuna alındığını, kurs süresince de çocuklara cep harçlığı verildiğini açıklayan Emniyet Müdürü Ömer Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ayrıca çocuklarımıza meslek edindirme kurslarının yanında, 3 ay süre ile proje ortağı Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerince rehberlik dersi de verildi. Kursu başarı ile tamamlayan çocuklar İŞKUR'a, Sanayi ve meslek odalarına yönlendirilerek işe yerleştirilmeleri için ayrıca çalışmalar başlatıldı. Belirlenen 10 çocuğa ise sportif faaliyetlerden yararlanmak üzere proje ortağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı spor tesislerinde yüzme eğitimi ve rehberlik dersleri verildi. Mesleki eğitim ve beceri kazandırma kurslarına yönlendirilerek kurs görecek çocukların sigorta giderleri proje kapsamında SODES tarafından karşılandı."
HAYATI ANLADILAR
Emniyet Müdürü Aydın, koruma altına alınan çocuklara pratik ve teorik eğitimlere ek olarak rehberlik ve psikolojik danışmanlık uzmanlar tarafından sabır, hoşgörü, çalışkanlık, dürüstlük, ahlak, akran dayanışması, çatışma çözme gibi konularda eğitim verildiğini kaydederek, şöyle devam etti:
"Çocuklarımız ayrıca bu süre içinde öfke kontrolü, stres ve başa çıkma teknikleri, kendini ifade edebilme becerisi, bireysel danışma, toplumsal yaşama uyum, adaptasyon gibi konularda eğitim verildi. Böylece çocukların bulundukları bölge ve aile yapılarındaki dezavantajlı konumları sebebiyle edinemedikleri değerlerin kazandırılması, toplum hayatına uyumda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi, madde bağımlısı çocukların madde kullanmalarının engellenmesi, madde kullanmayan çocukların madde bağımlısı çocuklara katılmalarının engellenmesi sağlandı. Çocuk ve gençlerimizi madde kullanımından uzak tutmak ve tekrar toplumu kazandırmak için tüm teşkilat olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışmalarımız sürecek."
Ahmet KAYA/ GAZİANTEP, (DHA)
Son Dakika › Yerel › Hayata Dönüş - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?