Hayırsever Diş Hekimi Unutulmadı - Son Dakika
Yerel

Hayırsever Diş Hekimi Unutulmadı

Hayırsever Diş Hekimi Unutulmadı

Dumlupınar Üniversitesi, hayırsever diş hekimi merhum Murat Özbey'i unutmadı.

20.05.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi, hayırsever diş hekimi merhum Murat Özbey'i unutmadı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Murat Özbey'in vefatından sonra 1162 kitaplık bir koleksiyonu Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'ne bağışlayan eşi Ayşe Özbey'e teşekkür belgesi ve anı tabağı takdim etti.

Rektörü Karaaslan, Murat Özbey'in vefatından sonra 1162 kitaplık bir koleksiyonu DPÜ Merkez Kütüphanesi'ne bağışlayan Ayşe Özbey Hanımefendi'ye, sevgili kızlarına ve Murat Özbey Kitap Koleksiyonu'nun kütüphanemize bağışlanmasına vesile olan Yrd. Doç. Dr. Kadir Güler'e teşekkür ediyorum. Merhum Murat Özbey'in anısına kütüphanemizde 'Diş Hekimi Murat Özbey Kitaplığı' oluşturduk. Kütahya sevgisiyle dolu bir hayat yaşayan Murat Özbey'e Yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret dilerim. Hayattayken daima Kütahya'mıza hizmet eden Merhum Murat Özbey, kütüphanemize bağışlanan kitaplarıyla hizmete ve ışık olmaya devam edecek. Allah bize de ölümden sonra böyle güzelliklerle hatırlanmayı nasip etsin" dedi.

MURAT ÖZBEY KİMDİR?

"Kütahya'nın sevilen ve sayılan simalarından Murat Özbey, 25 Mart 1950 tarihinde Elazığ'ın Baskil ilçesinde doğdu. Girdiği üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandı ve 1978 yılında üniversiteden mezun oldu.1982 yılında Kütahya'ya gelerek serbest diş hekimi olarak çalışmaya başladı. Yardımsever kişiliğiyle tanınan ve sevilen Murat Özbey, 1 Mayıs 2013 tarihinde vefat etti ve Kütahya Asri Mezarlığı'na defnedildi.Çocukluğundan itibaren sanata, edebiyata ve kitaba ilgi duyan Murat Özbey, muayenehanesini bir kütüphaneye çevirdi. Kültür hayatımıza ve özellikle Kütahya kültürüne ait onlarca kaynak eseri satın alarak geniş bir koleksiyon oluşturdu.Bir Kütahya aşığı olan Murat Özbey, kitap dışında çini ve resim sanatıyla da yakından ilgilendi. Kütahya'nın usta ressamlarından Ahmet Yakupoğlu ve Hüseyin Yüce'den oluşan bir koleksiyon oluşturdu." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırsever Diş Hekimi Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement