Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Manisa'da - Son Dakika
Yerel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Manisa'da

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Manisa\'da

Yüksekdağ: "HDP’nin barajı aşmasından ve bunun kendilerine sorun olmasından korkuyorlar.

18.01.2015 17:51

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin 2015 yılında yapılacak seçimde baraj sorunu yaşamayacağını, yüzde 10 barajına takılmak gibi bir endişelerinin olmadığını söyledi.

Yüksekdağ, Manisa'da partisinin 1. olağan il kongresinde yaptığı konuşmada, HDP ile Türkiye, Ortadoğu ve Mezopotamya'da yeni bir başlangıç yaşandığını, bunun boş bir inanç ve heyecan olmadığını ifade etti.

Tüm bu bölge halkları için artık kaybetmenin yazgı olmaktan çıktığını savunan Yüksekdağ, yeni bir siyasi merkezin oluştuğunu, demokratik değişim için siyasi merkezin kurulduğunu değişim siyasetini sadece sınırlı alanlar içinde değil çok geniş politik bir alana yaymayı başardıklarını söyledi.

Yüksekdağ, bu değişimin Türkiye'deki merkezinin HDP olduğunu ve bu yıl yapılacak seçimlerde bağımsız adaylarla değil parti olarak yer alacaklarını belirtti.

Seçimlerde yüzde 10 barajına takılmak gibi bir endişelerinin olmadığını savunan Yüksekdağ, "HDP'nin barajı aşmasından ve bunun kendilerine sorun olmasından korkuyorlar. Bugünden bu sorunun derdi ile kıvranıyorlar. Baraj bize değil, onlara sorun olacak. Biz barajı yıkıp geçtiğimiz, bu barajın enkazı altında kalmak onlara sorun olacak" diye konuştu.

-Çözüm süreci

Yüksekdağ, çözüm sürecine ilişkin olarak da hükumetin bu konuda yeteri kadar cesaret gösteremediğini ileri sürerek " Cizre'de yaşanan olaylarla da çözüm sürecinin provoke edilmeye çalışıldığı, ve bu olayları kimsenin kendilerine paralel yapının işi olduğuna inandıramayacağını, çözüm sürecini provoke etmek için yapılan tüm planları boşa çıkartacakları" ifadelerini kullandı.

Bu arada, kongrenin yapıldığı Şelale Plaza Düğün Salonu'na İmaralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın dev posteri asıldı. Yüksekdağ, konuşmasından önce Öcalan'ın posterinin altında partililerle Öcalan için yazılmış Kürtçe şarkıyla halay çekti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement