Her Bağış Yeni Bir Hayattır" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Her Bağış Yeni Bir Hayattır" Konulu Panel

Her Bağış Yeni Bir Hayattır" Konulu Panel

Sivas'ta düzenlenen panelde, organ bağışının önemi anlatıldı.

07.05.2014 18:03

Sivas'ta "Her Bağış Yeni Bir Hayattır" konulu panel düzenlendi.

Sivas Sağlık Müdürlüğünce organ bağışının önemine dikkati çekmek amacıyla organize edilen panel, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr.  Bülent Aydınlı, organ bağışının önemine değinerek, merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Atatürk Üniversitesi Nefroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Keleş ise böbrek nakli konusunda sunum yaptı. Türkiye genelinde 50 bin diyaliz hastası olduğunu belirten Keleş, "Her 100 kişiden 5'i ileride diyaliz hastası olma riski taşıyor" dedi.

Organ ve Doku Nakli Erzurum Bölge Koordinatörü Dr. Fatih Kacıroğlu da "Türkiye genelinde yaklaşık 24 bin hasta, kadavradan nakil beklemekte" diye konuştu.

Sivas Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise organ bağışı konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Bırakacağınız en büyük miras, hayattayken yaptığınız organ bağışıdır" ifadesini kullandı.

Paneli, Sivas Valisi Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Ethem Özsoy ve çok sayıda sağlık personeli takip etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Her Bağış Yeni Bir Hayattır' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement