'Hırka-i Şerif' Tartışması Başlatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

'Hırka-i Şerif' Tartışması Başlatıldı

\'Hırka-i Şerif\' Tartışması Başlatıldı
16.06.2014 11:20

Batman Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına, Hırka-i Şerif'in Veysel Karani Beldesine getirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

'Hırka-ı Şerif Veysel Karani'ye getirilsin'

Batman Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına, Hz. Muhammed (S.A.S)'in, çok sevdiği Hz. Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif'in Veysel Karani Beldesine getirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Kına, "Hırka-i Şerif'in ana vatanı Veysel Karani Beldesidir. Bu konuda belediye ile birlikte ortak hareket edip, gerekli yasal düzenlemeleri yapmaya başlayacağız. Kutsal emanetler yad edildiği yerlerde bulundurulmalıdır. Bilindiği üzeri Hırka-i Şerif, Efendimiz'den (sas) Veysel Karani Hazretleri'ne kalan hırka ile Veysel Karani'nin kuşağı ve takkesi, Hırka-i Şerif Camii'nde ziyaret ediliyor. Ayrıca Hırka-i Şerif Camii'nin bahçesindeki vakıf binasında Peygamber Efendimiz'in gömleği ve ayakkabısı korunuyor. Hırka-i Şerif Hz. Veysel Karani Hazretlerinin türbesinin bulunduğu yere getirilmelidir" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Hırka-i Şerif' Tartışması Başlatıldı - Son Dakika


Advertisement