Hisarcık'ta Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Hisarcık\'ta Öğretmenler Günü Kutlandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24.11.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı saat 10.00'da İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakılarak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Anadolu Lisesinin hazırladığı program Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Amfisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına bir konuşma yapan Hisarcık Çok Programlı Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Canan Erol,"Bugün burada geleceğimize yön veren mesleklerden biri olan ve ulu önder Atatürk'ün de " öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" dediği, öğretmenler gününü kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Okuma-yazma öğretme ve eğitim-öğretim işlerini yürütmek öğretmenlerin görevidir. Öğretmen bilgisi, erdemi ve çağdaş düşüncesiyle çevresini eğitir; aydınlatır her yönüyle çevresine örnek olur; bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve onurlu bir meslektir.

Ulu önder Atatürk 24 Kasım 1928'de Başöğretmenliği kabul ederek öğretmenin değerini şu görüşlerle belirtmiştir: "Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime, öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anlatın. Yoksa kazandığım zaferlerle, yaptığım diğer işlerle beni anlatmanız pek önemli değildir." Sözleriyle savaş alanlarında kazandığı zaferlerden ve tüm insanlığın takdirini kazanmış ününden değil de öğretmenlik yanının anlatılmasını istemekle, öğretmenin toplumları yücelten bir varlık olduğunu vurgulamaktadır. 24 Kasımları bu açıdan değerlendirmeliyiz, 24 Kasımlar bir sembol olarak kalmamalıdır. Atatürk'ün yaptıklarını nereye kadar götürdüğümüzü, Atatürk'ün yapmak istediklerinin hangilerini gerçekleştirdiğimizi düşünmeliyiz. Her 24 Kasım'da yeni hedefler belirlemeliyiz. Şu asla unutulmamalıdır; öğretmenlik sadece abece öğreten, işlem yaptıran, sınıf geçiren ya da bırakan bir iş değildir. Öğretmenlik insana şekil veren onu yetiştiren çok önemli bir meslektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin öğretmenleri, Başöğretmen Atatürk'ten aldıkları görevi yani toplumu çağdaş uygarlık düzeyine yükseltme görevini sürdürecektir. Öğretmenler, bunu yapabilecek biçimde, meslek onuruna yakışır bir şekilde bilgili, yetkili kılınmalı ve ekonomik yönden güçlendirilmelidir. Unutulmamalıdır ki en yüce yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsanını gerektiği gibi eğitemeyen toplumlar, uşak olmaya mahkümdurlar. Sözlerimi Atatürk'ün şu sözüyle bitiriyorum "Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister."diye konuştu.

Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan şiiri Hasanlar Ortaokulu öğrencisi Fatma Çınar okudu.

Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Osman Kerem Hazır'ın Matematik terimlerini kullanarak kendisinin yazıp okuduğu şiir büyük alkış aldı. slayt gösterisi, Şehitler Ortaokulu Müzik Öğretmeni Oğuzhan Kavukcu'nun müzik sunumu, Atatürk İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Oytun Ovalıoğlu'nun nezaretinde Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu skeç beğeni ile izlendi.

Program sonunda Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenler arasında yapılan çeşitli müsabakalarda dereceye giren öğretmenler ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Davut Bayraktar, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ömer Altaş, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Emniyet Amiri Vekili Ahmet Akar, tarafından verildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement