Horasan'da, Polislerden Öğrencilere Seminer - Son Dakika
Yerel

Horasan'da, Polislerden Öğrencilere Seminer

Erzurum'un Horasan ilçesinde polisler tarafından öğrencilere seminer verildi.

12.01.2012 16:41

Erzurum'un Horasan ilçesinde polisler tarafından öğrencilere seminer verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Toplum Destekli Polis (TDP) biriminde görevli polis memurları tarafından, Atatürk İlköğretim Okulu 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik "Trafik kuralları, Emniyet Teşkilatı ve Güvenli İnternet" konularında seminer verildi.

Polis memuru Cihan Karabulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının öğrencilerin polis teşkilatını yakından tanımalarını sağlamak, trafik kuralları hakkında detaylı bilgi sunmak olduğunu söyledi.

Karabulak, Polis Koleji ile Polis Akademisine girmek isteyen öğrencilere de bilgi aktardıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İlköğretim çağındaki öğrencilerimize seminerler sayesinde çeşitli bilgiler aktarmayı amaçlıyoruz. Bu bilgilerin başında polisle iletişim kurmanın faydaları anlatılıyor. Polislik mesleğini yakından tanımaları sağlanıyor. Polis Koleji ve Polis Akademisine girmek isteyen öğrencilere, ne yapmaları gerektiği, hangi koşulları taşımaları gerektiğini anlatıldı. Ayrıca günümüzde büyük önem taşıyan trafikte uyulması gereken kuralları, bir kazayla veya adli olayla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği detaylarıyla kendilerine anlatıldı. 155 Polis İmdat hattının nasıl kullanıldığı, güvenli internet kullanımının nasıl yapılacağı ve internetten tanıştıkları kişilerle kesinlikle buluşmamalarını, yaşanmış olayları örnek vererek anlatmaya çalıştık."

Seminerin ardından, öğrencilere çeşitli broşürler ve küçük kırtasiye setleri dağıtıldı.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Horasan'da, Polislerden Öğrencilere Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement