Hububat Sektör Kurulu Şahin Batallı Başkanlığında İzmir'de Toplandı - Son Dakika
Yerel

Hububat Sektör Kurulu Şahin Batallı Başkanlığında İzmir'de Toplandı

Hububat Sektör Kurulu Şahin Batallı Başkanlığında İzmir\'de Toplandı

Eğe İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde İzmir’de toplanan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu gündemi değerlendirdi.

16.06.2014 15:18

Eğe İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde İzmir'de toplanan Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu gündemi değerlendirdi. Şahin Batallı Başkanlığından toplanan sektör kurulu toplantısına 6 ayrı ihracatçı birlikleri başkan ve temsilcileri de katılarak sektörün sorunlarını masaya yatırdılar.

Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu İzmir'de toplanarak sektörle ilgili sorunlar yanında son dönemlerde komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde meydana gelen olayları değerlendirerek sektörün geleceğini tartıştılar. Şahin Batallı'nın başkanlık yaptığı Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu toplantısına İİB Başkanı Zekeriya Mete, Moiz Hemsi, Başkanı Yaşar Serpi, M. Surur Aydın, Murat Unat, Mesut Acar, Erhan Soytürk ve Hidayet Kadiroğlu, Sabahattin Memiş, Uğur Durukan, Haluk Tezcan ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer ile İİB Şube Müdürü Mustafa Ayoğlu, Okan Şenel, Fatih Çam, Rıza Seyyar, Salih Özmen, Mustafa Terci, Emre Çoğullu, Tahir Kanlıkuyu, Ferda Özkan, Mustafa Ayoğlu, M. Okan Sener, Turgay Bağcıvanoğlu, Ruhi Ünalan, Muhammet Öztürk ile çok sayıda uzman ve görevli katıldı. Son dönemlerde tarım alanında yaşanan sıkıntıların hububat ve bakliyat sektörünü olumsuz etkilediğini ifade eden Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batallı konuyla ilgili önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak bakliyat konusunda ülkemizin önümüzdeki süreçlerde sıkıntı yaşayabileceğini ifade etti. Komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde olumsuz olayların yaşandığına da dikkat çeken Başkan Batallı "İhracatçılarımızın ihracat gerçekleştirdikleri ülkeleri yakından takip etmesini ve bu ülkelerde meydana gelen olayları iyi irdelemesini istiyoruz. Özellikle son dönemlerde Suriye ve Irak'ta yaşanan olaylar ihracatçılarımızı yakından ilgilendirmektedir. Irak hızla kaos ortamına sürüklenmektedir. Hükümetimizin aldığı önlemlere paralel olarak ihracatçılarımızın da bu tür sorunlu ülkelerde daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzde gerçekleştirmek için belirlediğimiz 2023 hedefleriyle ilgili olarak çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Özellikle tanıtım gruplarımızla koordineli olarak hareket edip dünyanın bütün ülkelerine ulaşmaya çalışıyoruz. Hububat ve bakliyat ürünlerimizin insan sağlığı için önemini dünyaya anlatarak bu ürünlere olan taleplerin arttırılması en büyük hedefimizdir. Dileğimiz komşu ülkelerde yaşanan sıkıntıların bir an önce çözümlenmesi ve bu sorunlardan ülkemizin ve ihracatçılarımızın zarar görmemesidir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hububat Sektör Kurulu Şahin Batallı Başkanlığında İzmir'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement