Hüyük'te 4 Yılda 27 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hüyük'te 4 Yılda 27 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Hüyük\'te 4 Yılda 27 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Hüyük Belediyesi, daha yeşil bir ilçe için 4 yılda 27 bin fidanı toprakla buluşturdu.

30.10.2013 11:08

Hüyük Belediyesi, daha yeşil bir ilçe için 4 yılda 27 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, yaptığı açıklamada, ilçenin zengin yeşil örtüye sahip olmasına rağmen, bunu yeterli görmediklerini söyledi. Yeşil bitki örtüsünü daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Akgümüş, son 4 yılda bu konuda bölgede adeta seferberlik ilan ettiklerini aktardı.

Ağaç dikme seferberliğinde en büyük desteği Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan aldıklarını dile getiren Akgümüş, bu kapsamda 17 bin yetişmiş fidanı ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

İzmir, Manisa ve Konya'dan getirilen fidanları toprakla buluşturduklarını vurgulayan Akgümüş, şunları kaydetti:

"Sedir, çam türü yetişmiş fidanlarımızı ilçemizde Kaymakamlığımızla, eğitim kurumlarımızla işbirliği yaparak muhtelif alanlara diktik. Belediye olarak daha önce de 7 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Genellikle yetişmiş ağaçları ilçemizin merkezi, cadde ve yol kenarlarında dikimini gerçekleştirdik. Diğer küçük fidanlarımızı ise göletler ve Akdağ bölgesinde toprakla buluşturduk. 4 yıllık süreçte ilçemize 24 bin fidan dikimi hedefini gerçekleştirdik. Bunu da yeterli görmedik. Önümüzdeki dikim zamanlarında toprağıyla muhafaza altında bulundurduğumuz 3 bin yetişmiş çınar, dişbudak ve mazı türündeki ağaçlarımızı da öngördüğümüz alanlarda toprakla buluşturmuş olacağız. Yani, 27 bin adet fidanı 4 yıllık kısa bir süre içerisinde ilçemiz merkezi, kasaba ve köylerimizin yollarına, caddelerine dikerek hedefimize ulaşacağız." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hüyük'te 4 Yılda 27 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement