İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: "İBB'yi aklını başına almaya davet ediyorum" - Son Dakika
Yerel

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: "İBB'yi aklını başına almaya davet ediyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İstanbul ulaşımıyla ilgili, otobüs, minibüs ve taksiler konusunda, AK Parti grubunun öneri ve tekliflerini kamuoyuyla paylaştı.

16.06.2022 17:00  Güncelleme: 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İstanbul ulaşımıyla ilgili, otobüs, minibüs ve taksiler konusunda, AK Parti grubunun öneri ve tekliflerini kamuoyuyla paylaştı. Başkanvekili Göksü, ulaşım konusuna değinerek, AK Parti döneminde başlatılmış metroların, raylı sistemlerin ivedilikle bitirilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İstanbul ulaşımıyla ilgili, otobüs, minibüs ve taksiler konusunda, AK Parti grubunun öneri ve tekliflerini kamuoyuyla paylaştı. Başkanvekili Göksü, ulaşım konusuna değinerek AK Parti döneminde başlatılmış metroların raylı sistemlerin ivedilikle bitirilmesi gerektiğini belirtti. Başkanvekili Göksu, İstanbul'daki ulaşımının geriye doğru ilerlediğine dikkati çekti. İBB'nin verisiz ve plansız çalıştığını ifade eden Göksu, İstanbul halkına ve bu halka verilen sözde durmak istiyorlarsa 7 öneriyi dikkate almalarını söyledi.

"İSTANBUL'DA ULAŞIMLA İLGİLİ SİSTEM GERİ GİTMİŞ"

İstanbul ulaşımının geriye gittiğini söyleyen Göksu, "İstanbul'da toplu ulaşımda nereye geldik. 2017-2018 yılında İstanbul dünyada ulaşımda trafikte bekleme süresinde 6. sıradaydı. Yani trafik yoğunluğunda İstanbul 6. sıradaydı. Şu anda İstanbul dünyada trafikte bekleme süresinde maalesef 1. sıraya çıktı. 2018 yılında İstanbul'da ortalama hız 30.3 km iken şimdi ortalama hız 24 km'ye düştü. Yani 2018 yılında İstanbul ortalamasında 30.3 km hız yaparken şu anda ortalama olarak 24 km hız yapabiliyorsunuz. Hatırlarsanız yerel seçimlerde AK Parti'nin Büyükşehir Belediye adayı Başbakanımız Binali Yıldırım bey şöyle bir taahhütte bulunmuştu. İstanbul'da aracın hız seyrini arttıracağım. Kökten çözeceğim dersem eksik bilgi olur. Şuandaki mevcut belediye başkanı ne demişti. Ulaşımı sorun olmaktan çıkartacağım demişti. Şu anda toplu taşıma da dünyada en fazla beklenen kent olmuş maalesef. 68 dakika. Şimdi böylesine bir durumla karşı karşıyayız. Matematiksel veriler açısından da baktığımızda bütün İstanbul'da ulaşımla ilgili sistem geri gitmiş" diye konuştu.

"İBB ŞU ANDA VERİSİZ VE PLANSIZ YÜRÜYOR"

İBB'nin verisiz ve plansız yürüdüğünü belirten Göksu, "İstanbul halkına ve seçilmiş olduğunuz bu halka verdiğiniz sözde durmak istiyorsanız şimdi toplu ulaşımla ilgili 7 önerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünyanın en büyük kentlerinden bir tanesi olarak toplu taşımayı bütüncül ele alıp acilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım master planı yapıp bitirmesi gerekiyor. Bugün maalesef üzülerek ifade ediyorum ki İBB şu anda verisiz ve plansız yürüyor" şeklinde konuştu.

"İBB'Yİ AKLINI BAŞINA ALMAYA DAVET EDİYORUM"

İBB'ye çağrıda bulunan Başkanvekili Göksu, "Mutlak surette İBB toplu ulaşımı master planı çerçevesinde acilen hat optimizasyonu yapması gerekir. Çünkü yeni yolculuk alanları çıktı. Yeni süreçler ortaya çıktı. Özellikle bizim bitirmiş olduğumuz metrolarla birlikte İstanbul'un metro ağı genişledi. Metro ağının genişlemesi Avrasya, Marmaray'ın değişik köprülerin açılmasıyla beraber hat optimizasyonun değiştirilmesi gerekir. Bugün şu 3 yıl içerisinde hiçbir hat optimizasyonu yapılmamış. AK Parti döneminde başlatılmış metroların raylı sistemlerin ivedilikle bitirilmesi gerekiyor. İBB'nin değişik yerlerde tabelasını görüyorsunuz. Bu gördüğünüz tabelada diyor ki aynı anda dünyada en çok metro yapan kentiz diyor. Bu metroların hepsi AK Parti döneminde başlamış. Yeni başlayan bir tane metro yoktur. Bırakın metroyu bir tane metro projesi bile yok. Şimdi aynı dönemde işe başlayan İBB bizim meclise getirip her türlü borçlanma yetkisi verdiğimiz finansal alt yapısını kurgusunu hazır hale getirip teslim ettiğimiz metrolarda şu anda hat başına aldıkları mesafe 600 metre. Oysa aynı şekilde Ulaştırma Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu metrolarda aldığı mesafe hat başına 4.2 kilometre. Acilen İBB'nin aklını başına almasını davet ediyorum. Bu raylı sistemleri bitirmesini boş işlerle, uğraşıp boş polemiklere gireceğine, İstanbul halkının ulaşım sorununa çözüm bulmak için raylı sistemlerin bir an önce bitirilmesi için çağırıda bulunuyorum. Biz AK Parti Cumhur İttifakı olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"ATIL KALAN HATLARDAKİ MİNİBÜSLERİ BELLİ HESAPLAMALAR YAPARAK HALK OTOBÜSLERİNE DÖNÜŞTÜRMENİZİ TEKLİF EDİYORUZ"

Atıl kalan hatlardaki minibüsleri belli hesaplamalar yaparak halk otobüslerine dönüştürülmesini teklif eden Göksu, "AK Parti döneminde başlatılan lastikli ulaşım karayolları projemiz. Başta Levazım tüneli olmak üzere bütün kapatılan projelerin durdurulan projelerin kapatılanların açılması durdurulanların da ivedilikle başlatılması gerektiğini düşünüyoruz. İBB Başkanı diyor ki günde 70 bin araç geçecek diye ben niye tünel yapayım. Böyle bir şey var mı? 55 dakika seyreden trafiği 5 dakikaya düşüren hat için tünel yapıyorsunuz. O gün o haliyle yaklaşık olarak o günkü fiyatla 202 trilyon para harcanmış tüneli kapatıyorsunuz. İstanbul'da yaklaşık olarak 7 binin üzerinde minibüs var. Bunların büyük bir kısmı özellikle raylı sistemlerin gelişmesinden dolayı müşteri sorunu çekebiliyorlar. Verimlilikleri düşmüş. Bunun için İBB ivedilikle hemen hat optimizasyonu yaparak bu atıl kalan hatlardaki minibüsleri belli hesaplamalar yaparak halk otobüslerine dönüştürmenizi teklif ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ACİLEN BİN MİNİBÜSÜ DAHA HEMEN TAKSİYE ÇEVİRİN"

Daha önce bin minibüsün taksiye dönüştürüldüğünü ve tekrardan bin minibüsün daha taksiye dönüşmesi teklifinde bulunan Göksu, "Taksiyle ilgili 3 yıldır İstanbul halkının gündemi meşgul ediliyor. Sürekli UKOME'ye taksi plakasıyla ilgili teklif geliyor. İstanbul'da taksi sorunu mu var yoksa plaka sorunu mu taksi sorunu görüyorsak başka bakmamız lazım. Plaka sorunu görüyorsak başka bakmamız lazım. Burada bu çerçevede baktığımızda kendi yaptıkları araştırmaya göre İstanbul halkının büyük bölümü taksilerle ilgili farklı kanaatler söylüyor. Hem minibüsçülerimizi hem esnafımızı rahatlatacak onlara da farklı bir ufuk açacak hem de taksi esnafımızın niteliği artması adına katkı sunacak bir teklif yapıyoruz. Geçtiğimiz 3 ay önce rahmetli Kadir abi döneminde başlayan bir proje olan ve bin minibüsün taksiye dönüştürülmesi teklifini yapmıştık. Dönüştü. Şimdi çağrımızı yapıyoruz. Acilen bin minibüsü daha hemen taksiye çevirin. Bu konuda AK Parti grubu olarak hangi alanda katkı sunmamız gerekiyorsa hazırız" dile getirdi.

(Zehra Baykal - Alper Suat Tutaşı - İHA)

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: "İBB\'yi aklını başına almaya davet ediyorum"
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu: 'İBB'yi aklını başına almaya davet ediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement