İbrahim Özkul Yardım Tır'ı Suriyeli Yetimler İçin Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

İbrahim Özkul Yardım Tır'ı Suriyeli Yetimler İçin Yola Çıktı

İbrahim Özkul Yardım Tır\'ı Suriyeli Yetimler İçin Yola Çıktı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, Memur-Sen üyeleri ve İnsani Yardım Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlatılan İbrahim Özkul Yardım TIR’ı, dualar eşliğinde Suriye’li yetimlere ulaştırılması için yola çıktı.

05.04.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, Memur-Sen üyeleri ve İnsani Yardım Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlatılan İbrahim Özkul Yardım TIR'ı, dualar eşliğinde Suriye'li yetimlere ulaştırılması için yola çıktı.

Sandıklı Belediye Meydanı'nda yapılan uğurlama törenine, Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, AK Parti Sandıklı İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık, İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk, İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, Memur-Sen temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, her yıl Türkiye'den yola çıkan gönüllü ekiplerin dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ettiğine ve yardımlar yaptığına dikkat çekti. Ertürk, "Sandıklı'da Memur-Sen öncülüğünde yapılan bu yardım hareketi muhakkak ki takdire şayan bir davranıştır. Sandıklı yardımlar konusunda duyarlı bir ilçemiz, biz her zaman Sandıklı'yı önemsiyoruz. Kısaca İHH İnsani Yardım vakfımızı işleyişi hakkında bilgi vermek istiyorum. İHH İnsani Yardım Vakfımız, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, savaş, tabi afet vebenzeri sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, aç ya da açıkta kalmış, zulme uğramış bulunan tüm insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli tüm girişimlerde bulunmak, yoksullukla mücadele ve nitelikli insan yetiştirilmesi maksadıyla her seviyede eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunmaktır. İHH İnsani Yardım Vakfı sadece yardım toplayıp yardım dağıtan bir kuruluş değildir. İHH İnsani Yardım Vakfı, uluslararası ilişkiler ve insani diplomasiyle bir çok vatandaşımızı haksız yere alı konulmasıyla ilgili çalışmalar yaparak insanları özgürlüğüne kavuşturmuştur. Ben Sandıklımızda en azından en çoğuna kadar yardım yapan herkese ve Memur-Sen'e ve üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan da, "Dinimiz fertler arasında sorumluluk ve fedakarlığı, yardımlaşma ve dayanışmayı gerektirir. Dinimizin temel ilkelerinden birinde "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir." Böyle bir sorumluluğumuz varken yapılan bu yardımlar takdire şayandır. Yetimlerin sevindirilmesi dinimizin de gereklerindendir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise, yetim ve yardıma muhtaç insanlar için yapılan bu iyilik hareketi ile bir çok yetimin sevinç yaşayacağını bilmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Sandıklı Müftüsü Davut Çalışkan'ın yaptığı dua ile hareket eden yardım TIR'ı Suriyeli yetimlere ulaştırılmak üzere yola çıktı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İbrahim Özkul Yardım Tır'ı Suriyeli Yetimler İçin Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement