İdrisyaylalılar Piknikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

İdrisyaylalılar Piknikte Buluştu

İdrisyaylalılar Piknikte Buluştu

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi İdrisyayla mahallesi sakinleri, her yıl düzenledikleri piknikte bu yıl da bir araya geldi.

31.05.2016 10:54

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi İdrisyayla mahallesi sakinleri, her yıl düzenledikleri piknikte bu yıl da bir araya geldi.

İdrisyayla Köyü Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve İdrisyayla Mahalle Muhtarlığının beraber organize ettiği şenlik İdrisyayla Kızılpınar yaylasında yapıldı. Yöresel halk oyunları ekiplerinin yanısıra yöre has oyunların sergilendiği etkinlikte, İdrisyaylalılar gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Eski zamanlarda düğünlerde, derneklerde oynadıkları demir dövmeyi anlatan Körük oyunu izleyenlerde ayrı bir tebessüm bırakarak, yeni neslin görmesi için sergilendi. İdrisyayla ve Gemiç mahallesi sakinleri arasında düzenlenen halat yarışmasında İdrisyayla mahalle sakinleri halat çekme yarışmasında başarılı olarak ayrı bir sevinç yaşadılar. Dostlukların perçinlendiği şenliklerde katılanlara yemek ve yöresel yiyecekler ikram edildi. Bölgeye has macır kırması, orman aşı, bal, tereyağ, krema ve bakraç yoğurdu katılanlar tarafından afiyetle tüketildi.

EFSAD Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, katıldıkları etkinlikte bol bol güzel fotoğraflar çekme fırsatı buldular. Akşam saatlerine kadar süren etkinliğe; Seyitgazi Belediye Başkan vekili Mehmet Çörez, Seyitgazi İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Yalçın, Seyitgazi Müftü vekili İbrahim Yakut, Eskişehir Orman İl Müdürü Akın Akman, Ak Parti İlçe Başkanı Zekai Tunç,Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamdi Karakuş, misafirler ve İdrisyaylalılar katıldılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İdrisyaylalılar Piknikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement