Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz Açıklaması

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Hakkı Yılmaz, "Üniversitemiz, Iğdır'ın sosyo-kültürel değerlerine sahip çıkarak, geliştirmek için gerekli ortamı hazırlayacaktır" dedi.

13.01.2012 15:40

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, "Üniversitemiz, Iğdır'ın sosyo-kültürel değerlerine sahip çıkarak, geliştirmek için gerekli ortamı hazırlayacaktır" dedi.

Ehl-i Beyt Alimleri Derneğini, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren ile birlikte ziyaret eden Rektör Yılmaz, camilerde görev yapan 58 din görevlisinin mensubu olduğu derneği ilk defa ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyaretin, üniversite ile halk arasındaki varolan diyaloğun yeni bir döneme girdiğinin göstergesi olduğunun altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dernek tarafından üniversitemizin etkinliklerinin takip edilip, takdir edilmesi, üniversite olarak doğru yolda olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Üniversiteler her türlü düşüncenin özgürce ifade edilebildiği, akademik ortamlardır. Elbette ki üniversitemiz bulunduğu il olan Iğdır'ın sosyo-kültürel değerlerine sahip çıkarak, geliştirmek için gerekli ortamı hazırlayacaktır. Örneğin, Caferilik Araştırma Merkezini bu amaçla kurduk. Siz Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği üyeleri olarak bu alanda tek olan araştırma merkezimizin tabii üyelerisiniz. Sizin katkılarınızla bu araştırma merkezimiz önemli işler yapacaktır"

Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder de, Iğdır Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, özellikle İlahiyat Fakültesinin toplumun fikri yapısında önemli izler bırakan faaliyetlerde bulunmasını dernekçe memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Beder, İlahiyat Fakültesinin öncülüğünde kurulan Caferilik Araştırma Merkezinin İslam'ın ışığı ve bilimsel gerçekler altında, toplumsal birlik ve beraberliği sağlamak gibi yüce değerlere hizmet etmesinin, üniversitenin başarısı olduğunu söyledi.

- IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement