Iğdrı'da "Gıda Bozulmaları ve Gıda Zehirlenmeleri" Konulu Konferansa Öğrencilerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Iğdrı'da "Gıda Bozulmaları ve Gıda Zehirlenmeleri" Konulu Konferansa Öğrencilerden Yoğun İlgi

Iğdrı\'da "Gıda Bozulmaları ve Gıda Zehirlenmeleri" Konulu Konferansa Öğrencilerden Yoğun İlgi

Iğdır Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Genç Gıda Topluluğu’nun organizasyonuyla "Gıda Bozulmaları ve Gıda Zehirlenmeleri" konulu konferans düzenlendi.

08.04.2014 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Genç Gıda Topluluğu'nun organizasyonuyla "Gıda Bozulmaları ve Gıda Zehirlenmeleri" konulu konferans düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bal, akademisyenler ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı "Gıda Bozulmaları ve Gıda Zehirlenmeleri" konulu konferansta konuşan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Özçelik, gıda bozulmaları ve gıda zehirlenmelerinin insan hayatına olumsuz etkilerinin olduğunu belirtti. Üniversitelerde okuyan öğrencilere bu konu ile ilgili gerekli bilgilerin doğru ve ayrıntılı bir şekilde aktarılması gerektiğine dikkati çeken Özçelik, insanların bu konu ile ilgili bilgi sahibi olması gerektiğini ifade etti. Gıdalarda zehirlenmelerin bulaşıcı olduğunu belirten Özçelik, "Bozulan gıdalar birçok hastalığa neden olur. Özelikle gebe kadınların bu konuya dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bozuk gıdalar düşük yapmalarına neden olabilir. Bu sadece somut örneklerden bir tanesidir. Gıdalar belirtilen sıcak ve soğuk havaların dışında bekletilirse bozulma söz konusu olur. Dünyanın birçok yerinde gıda zehirlenmelerinin meydana geldiğini görüyoruz. Ancak günümüz teknolojisi bu sorunun önüne geçmiştir. Bazı gıda ürünlerinin küflenmesi gerekir. Örneğin peynir küflendikçe penisilin etkisi yapar. Bu peynir birçok yerde çok pahalı oluyor. Bu peynirin hem tadı güzel oluyor hem de sağlık açısından riski kalmıyor" dedi.

Özçelik, konuşmasını, gıda ürünler hakkında çeşitli örnekler vererek son verdi. Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Özçelik'e bir plaket takdim etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdrı'da 'Gıda Bozulmaları ve Gıda Zehirlenmeleri' Konulu Konferansa Öğrencilerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement