İHD, Faili Meçhul Cinayetlerin Aydınlatılmasını İstedi - Son Dakika
Yerel

İHD, Faili Meçhul Cinayetlerin Aydınlatılmasını İstedi

İHD, Faili Meçhul Cinayetlerin Aydınlatılmasını İstedi

Batmanda bir araya gelen İHD yöneticileri ve kayıp yakınları, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması çağrısında bulundu.

18.07.2016 12:03

İHD: faili meçhuller aydınlatılsın

İnsan Hakları Derneği ile 1990'lı yıllarda yakınları kaybolan ve faili meçhul cinayete kurban giden ailelerin gerçekleştirdiği "kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eylemlerinin 388.si gerçekleştirildi.

Batmanda Gülistan Caddesi insan hakları anıtı önünde bir araya gelen İHD yöneticileri ve kayıp yakınları, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması yönünde çağrıda bulundu.

İHD yöneticilerinden Fahrettin Asutay tarafından okunan basın açıklamasında faillerin bulunmasına kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Asutay, "Cumartesi Anneleri olarak bilinen eylem ve etkinliğimizin 388. Haftasında yine birlikteyiz. 90'lı yıllardan günümüze dek kaybedilen ve faili meçhul cinayetlere kurban giden insanlarımızın akıbetinin açığa çıkarılması ve faillerinin yargılanması için yıllardır alanlarda olduk, faillerin bulunup yargı önüne çıkarılıncaya ve adalet tecelli oluncaya kadar bu alanlarda olmaya devam edeceğiz. 1990 lar denilince insanın aklına ilk gelen ve toplumda büyük travmalara sebep olan faili meçhul cinayetler, zorla kaybettirilmelerdi. Yaşadığımız coğrafyada sayısı onbini geçen faili meçhul cinayet işlenmişken Türkiye'yi sarsan Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Çetin Emeç ve Hrant Dink gibi batıda işlenmiş cinayetler hala belleğimizde tazeliğini korumaktadır. Bunların yanına 28 kasım 2015 te işlenen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetini de koyabiliriz. Bu cinayetlerin faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD, Faili Meçhul Cinayetlerin Aydınlatılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement