İHD Ve Kayıp Yakınları Faili Meçhul Olayların Aydınlatılmasını İstedi - Son Dakika
Yerel

İHD Ve Kayıp Yakınları Faili Meçhul Olayların Aydınlatılmasını İstedi

İHD Ve Kayıp Yakınları Faili Meçhul Olayların Aydınlatılmasını İstedi

Batmanda bir araya gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınları, yaptıkları eylemde faili meçhul cinayetlerin unutturulmaya çalışıldığını söylediler.

02.05.2016 07:39

"Faili meçhuller neden aydınlatılmıyor?"

377. Eylemlerini gerçekleştiren İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınları, bu hafta yaptıkları eylemde faili meçhul cinayetlerin unutturulmaya çalışıldığını söylediler.

İHD Batman Şubesi ve kayıp yakınları, "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganıyla her hafta gerçekleştirdikleri eylemin 377'incisi haftasında bir araya geldi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemde kayıpların fotoğrafları taşındı.

Açıklamayı yapan İHD yöneticilerinden İlyas Tarım, yıllardır suçluların açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması umuduyla alanlara çıktıklarını söyleyerek, "Yıllardır iş başına gelen her iktidara 'Devletin yok etme sistemine dâhil olmayın, devleti hukuk temellerine oturtun ve karanlıkta kalmış alanları aydınlatın' talebinde bulunuyoruz. Ve yıllardır bu alanlardan ayrılacağımız günü düşlüyor, eşit yurttaşlık temelinde, insana yaraşır, barış ve huzurlu bir ülkede uyanmayı arzuluyoruz" dedi.

İlyas konuşmasının devamında faili meçhul cinayetlerin biran önce açığa çıkarılarak sorumluların yargı önüne çıkarılmasını istedi. Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD Ve Kayıp Yakınları Faili Meçhul Olayların Aydınlatılmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement