İhtiyaç Sahibi Çocuklara Üniversiteden Eğitim - Son Dakika
Yerel

İhtiyaç Sahibi Çocuklara Üniversiteden Eğitim

İnönü Çocuk Üniversitesi'nde dar gelirli ailelerin ilköğretim 6, 7 ve 8.sınıflarda okuyan çocuklarına, TÜBİTAK'ın da desteğiyle 10 günlük kış kampı düzenlenecek.

26.01.2012 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Çocuk Üniversitesi'nde dar gelirli ailelerin ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyan çocuklarına, TÜBİTAK'ın da desteğiyle 10 günlük kış kampı düzenlenecek.

İnönü Çocuk Üniversitesi'nce düzenlenecek kış kampı, 1-11 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

"Olağanüstü Bir Öğrenme Kapasitesi ve Biricik Yetenekleri ile Her Çocuk Keşfedilmeyi Beklemektedir" sloganıyla yapılacak kış kampında, çocuklara her bilim alanında uzmanlar tarafından eğitimler verilecek.

TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenecek kış kampında çocuklar, nükleer enerjiden bitkilerin çıkış öykülerine, astronomiden elektroniğe kadar pek çok konuda akademisyenlerden eğitim alacak.

"Canlılardan teknoloji nasıl üretilir- Küçük kimyasal maddelerin bir araya gelmesi ile oluşan büyük maddeleri hangi alanlarda kullanabiliriz- Geometrik bakış açısıyla dünyayı nasıl anlarız- Üretici Düşünme Nasıl Süreçleri İçerir- Eleştirel düşünen kişilerin özellikleri nelerdir- Eleştirel düşünme süreci nasıl işler- Organ nakli nedir- Kök hücre nedir- Elektronik aletler nasıl çalışır- Evimizde tüketilen gıda maddeleri nasıl analiz ediliyor-" gibi hayatın her alanını ilgilendiren konularda eğitim alacak çocuklara, ayrıca örnek problem çözme ve buluş çalışmaları yaptırılacak.

Laboratuvar etkinlikleriyle, Deney Hayvanları Merkezi'nde incelemelerde bulunma şansı yakalayacak çocuklar, ayrıca kamp kapsamında Malatya Şehir Müzesiyle, Battalgazi ve Aslantepe Höyüğü'nü gezecek, sanatsal faaliyetlere katılacak.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhtiyaç Sahibi Çocuklara Üniversiteden Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement