Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Şişman'dan Karne Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Şişman'dan Karne Uyarısı

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Şişman\'dan Karne Uyarısı

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, öğrencilerin karnelerinde çok iyi notların olacağı gibi kötü notların da olabileceğini söyledi.

24.01.2014 09:00  Güncelleme: 09:40

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, öğrencilerin karnelerinde çok iyi notların olacağı gibi kötü notların da olabileceğini söyledi.

Bu süre içerisinde, eğitim öğretimin sağlıklı, verimli bir şekilde devam etmesi noktasında gayret ve çaba sarf eden değerli okul müdürleri, yöneticiler, öğretmenler ve velilere teşekkür eden Şişman, insanın olduğu yerde mutlaka ufak tefek sorunların yaşanabileceğini ancak il genelinde çok ciddi bir problem yaşamadan bir dönemi sonlandırdıklarını anlattı.

"Biz, öncelikle eğitimci sonra öğretimciyiz" diyen Şişman, şunları kaydetti:

"Önce iyi, faydalı, ahlaklı insan yetiştirmek önceliğimiz, daha sonra da başarılı insan yetiştirmek görevimiz. Öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin gayretlerinin yanı sıra velileri de unutmamak gerekir. Aileler, öğrencinin okula gidip gitmediğini, kimlerle arkadaşlık yaptığını kontrol etmesi gerekiyor. Yarıyıl tatilinde herkesin şapkayı önüne çıkarıp düşünmesi gerekiyor. Mutlaka karnelerde çok iyi notlar olacağı gibi kötü notlar da olabilir. Bundan hiç kimsenin ümitsizliğe kapılmaması gerekir. Özellikle anneler, babalar ve öğrencilerimizin, 'Ben bu işi yapamıyorum, benim çocuğum bu işi yapamıyor' dememesi lazım. Çünkü, her çocuk mutlaka ama mutlaka özel bir değerdir. Bunun farkına varılarak, herkesin başarılı olduğu bir nokta mutlaka bulunup çıkarılması lazım. İnsanı ötekileştirerek, 'Yapamıyorsun, edemiyorsun, başaramıyorsun. Sen, iyi insanlarla arkadaş olmuyorsun' diye suçlayarak, bir öğrenciyi kazanmak mümkün değil. Ona mutlaka yol gösterici, rehberlik edici olmak gerekir. Suçlamadan, ona yanlışlarını göstermek ve doğru olana, yönlendirme yoluna gitmeliyiz."

Tatil sürecinde dinlenmenin, süresiz uyumak ya da gezmek olamayacağını vurgulayan Şişman, öğrencilerin, ailelerin işlerine destek olmak, kendilerini yetiştirmek adına kitap okumak, spor yapmak gibi çeşitli aktiviteler yapmalarını tavsiye etti.

Bilecik'te 36 bin 263 öğrenci karne alacak

İl genelinde, 10 anaokulu, 46 ayrı okul bünyesinde bulunan anasınıflarında bulunan toplam 2 bin 782 okul öncesi öğrencinin, 60 ilkokul, 50 ortaokul ve 4 özel eğitim okulları olmak üzere 110 ilk ve ortaokuluda ise 21 bin 749 öğrencinin karne alacağını dile getiren Şişman, liselerde ise 14 genel lise, 24 de meslek lisesi olmak üzere toplam 38 lisede, 11 bin 607 öğrencinin karne alacağını, genel toplamda il genelinde, 167 okulda 36 bin 263 öğrenci ve toplam 2 bin 363 öğretmen ile eğitim ve öğretimin birinci döneminin sona ereceğini aktardı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Şişman'dan Karne Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement