İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Didim'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Didim'de Yapıldı

İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Didim\'de Yapıldı

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi başkanlığında Didim’de yapıldı.

02.05.2014 13:53

Aydın İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi başkanlığında Didim'de yapıldı.

Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Aydın İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Murat Kılıç, Didim İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Didim Belediye Meclis üyesi Erdal Baylan, Daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclisi üyeleri ve turizmciler katıldı.

Düzenlenen toplantıda ilk konuşan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka müzelerdeki kazı çalışmaları, turist sayısı, yurt içi ve yurt dışı çalışmaları konusunda detaylı bilgiler verdi. Aktakka İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Didim'de çalışmaları süren Kutsal yol ile Menderes Delta projesiyle ile planlama aşamasında olan Panayır adası rekreasyon alanıyla ilgili de bilgiler verdi.

Ardından konuşan Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi ise konuşmasında Turizm ülke ekonomisine sağladığı faydaları dile getirerek planlı bir turizme dikkat çekti. Turizm ülke genelinde olduğu gibi bölgesel ve yerel anlamda da planlı olması gerektiğini ifade eden Çiftçi yerel yönetimlerinde bu noktada önemli görevle düştüğün hatırlattı.

Konuşmaların ardından Koordinasyon ile yürütülen işlemlerle ilgili olarak bilgiler İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka tarafından verildi. Aktakka turizm sezonu öncesinde alınması gereken tedbirleri, planlamalar ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantısı Didim'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement