İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Açıklaması

Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Yılmaz, meyve için soğuk havanın şart olduğunu söyledi.

03.01.2012 10:27

Lapseki İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Yılmaz, meyve için soğuk havanın şart olduğunu söyledi.

Bölgede etkili olan yağmur, kar ve soğuk hava nedeniyle yaşanan don olaylarının ardından meyve bahçelerinde inceleme yapan Yılmaz, genel olarak 2011 yılının kurak geçtiğini bildirdi.

Özellikle yaz ve sonbahar mevsiminde olması gereken yağmurların çok az seviyede kaldığını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

"2011 yılında metrekareye düşen yağış miktarı 550 kilogramdır. Bu rakam yıllık ortalamanın altındır. Normalde 650 kilogram olması gerekiyor. Son günlerin yağışlı ve soğuk geçmesi tarımsal açıdan çok sevindirici bir durum. Bildiğiniz gibi meyve ağaçlarının çiçek açıp meyve verebilmesi için kış soğuklaması gerekiyor. Özellikle kiraz çok soğuklanma isteyen bir meyve. Bu nedenle soğuk ve kırağılı havalar meyvelerin uyuması ve meyve verimi için çok gerekli. Kısaca meyve için soğuk hava şart."

Meyve üreticisi Mustafa Arabacı da son günlerde etkili olan yağmur ve karın ardından aşırı soğuklarla birlikte yaşanan kırağının, meyve yetiştiricilerini memnun ettiğini bildirdi.

Arabacı, "Geçtiğimiz yıl erken açan yeşil erik ağaçlarından hiç meyve alamadım. Havaların soğuk gitmesi biz meyve üreticilerini sevindirdi" diye konuştu.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement