İlçeler, Atasını Minnetle Andı - Son Dakika
Yerel

İlçeler, Atasını Minnetle Andı

İlçeler, Atasını Minnetle Andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında İzmir’in ilçelerinde minnetle anılmaya devam ediyor.

10.11.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında İzmir'in ilçelerinde minnetle anılmaya devam ediyor.

İzmir'in ilçeleri, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında saygı ve minnetle andı. Seferihisar, Selçuk, Çeşme, Foça, Torbalı ve Bornova'da Atatürk için törenler düzenlendi.

Seferihisar Atayı andı

Seferihisar'daki anma programı Cumhuriyet Meydanına çelenk sunumuyla başladı. Saat 8.45'te başlayan tören; Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Seferihisar Garnizon Komutanı Levent Aksoy, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Başsavcısı Arif Gedikoğlu, siyasi parti temsilcileri, daire müdür, amirleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu siren sesleriyle gerçekleşirken, tören İstiklal Marşının okunmasıyla tamamlandı. Törenin ardından Çağan Irmak Kültür Merkezinde Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından hazırlanan Atatürk Resimleri Sergisinin açılışı yapıldı.

Miniklerden Atatürk baskılı tişört

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78 yılında tüm yurtta olduğu gibi Selçuk'ta da saygı, sevgi ve özlemle anıldı. Atatürk anıtında düzenlenen resmi törenin yanı sıra ilçedeki tüm okullarda anma etkinlikleri düzenlendi. Saat 09.05'te onun manevi huzurunda 2 dakika saygı duruşunda bulunan öğrenciler, okudukları şiirler başta olmak üzere oratoryo ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirerek oldukça duygulu anlar yaşattı. Atatürk anıtı önünde düzenlenen resmi tören ile birlikte ilçedeki tüm okullarda da anma programları düzenlendi. Öğrenciler, hazırladıkları birbirinden anlamlı ve duygulu seline dönüşen programlarla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78.yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle andı. 19 Mayıs İlkokulu 1. sınıf öğrencilerinin Atatürk baskılı tişörtleri ile sergiledikleri gösteri büyük beğeni toplarken, minik öğrencilerin ellerindeki karanfilleri Atatürk'ün huzuruna bırakmaları ise tüm katılımcılardan büyük alkış aldı.

Çeşme'de de özlemle anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında, bütün yurtta olduğu gibi Çeşme'de de özlemle anıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle yapılan resmi törene, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Resmi tören, Cumhuriyet Meydanında, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlandı. Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Garnizon Komutanlığı, Çeşme Belediye Başkanlığı, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlar, Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Resmi törene katılanlar, saat 09.05'te sirenler eşliğinde, 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşının okunmasıyla göndere çekilen bayraklar, daha sonra yarıya indirildi. Cumhuriyet Meydanındaki resmi törenin sona ermesinden ardından, protokol üyeleri ve vatandaşlar, Çakabey Kültür Merkezine giderek, Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan özel anma programını izledi.

Foça, Ulu Önder Atatürk'ü andı

Foça'da hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni ve Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde anma programı gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreni ve anma programına, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 08.45'de başlayan törende, Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına, Foça Kaymakamlığı, Foça Garnizon Komutanlığı ve Foça Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Atatürk'ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu, siren sesiyle birlikte saat 09.05'de başladı. Sirenin bitişinin ardından İstiklal Marşı tüm katılımcılar tarafından söylendi. Türk bayrağı, göndere çekildi ve sonra yarıya indirildi. Program, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde devam etti.

Atatürk, Torbalı'da anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Torbalı'da bir dizi etkinlikle anıldı. Torbalı'da ilk tören saat 9.00'da Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçedeki bürokrasi kadrolarının tam kadro hazır bulunduğu törende Atatürk anıtı önüne; çelenkler bırakıldı. Atatürk'ü anma etkinliği Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti. Torbalı'nın tüm okullarından gelen öğrenciler burada düzenlenen programla Ulu Önderi bir kere daha saygıyla yad etti. Törene; Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ramazan Erdoğan, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Törende Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına şiirler okundu, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk sevgisi Bornova'da sevdiği şarkılarla dile geldi

Bornova Belediyesinin 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği Türk Sanat Müziği Konseri vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Altındağ'daki Atatürk Spor Kompleksinde gerçekleşen ve Faruk Demir'in konuk sanatçı olarak sahne aldığı konserde Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve kahramanlık türküleri seslendirildi. Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun sahne aldığı gecede Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve kahramanlık türküleri seslendirildi. "Nihansın Dideden" parçası ile başlayan gecenin ilk bölümünde kora sanatçıları 12 eser seslendirdi. Gecenin ikinci bölümünde ise konuk sanatçı Faruk Demir sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı en çok alkışı ise Aşık Mahzuni Şerif'in Atatürk için yazdığı "Sarı saçlı mavi" gözlü neredesin?" parçası ile aldı. Ayrıca gecede Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şube Başkanı Doğan Aygen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya Atatürk isminin yaşatılması için yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket vererek teşekkür etti. Ayrıca etkinlikler kapsamında Bornova Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen Atatürk'ü Anma ve Anlama konulu söyleşiye de Prof. Dr. Ergün Aybars ve ve Avukat Ulvi Puğ konuk oldu. Bornova Cumhuriyet Meydanındaki törende de saat 09.05'de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, anıta çelenk konuldu. Törene, siyasi partilerin ve kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenler çaldı, tüm katılımcılar Atatürk'ün huzurunda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlçeler, Atasını Minnetle Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement