İlhami Ortekin, Eşinin İsmini Taşıyan Parka Gözyaşlarıyla Açtı - Son Dakika
Yerel

İlhami Ortekin, Eşinin İsmini Taşıyan Parka Gözyaşlarıyla Açtı

İlhami Ortekin, Eşinin İsmini Taşıyan Parka Gözyaşlarıyla Açtı

Aydın'ın eski Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in evinde çıkan yangında hayatını kaybeden eşi Fevziye Ortekin'in ismi, parka verildi.

24.10.2013 14:57

Aydın'ın eski Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in evinde çıkan yangında hayatını kaybeden eşi Fevziye Ortekin'in ismi, parka verildi. Kendi yaptırdığı parkın Aydın Belediyesi tarafından restore edilerek eşinin ismi verilen parkın açılışını İlhami Ortekin Gözyaşları içerisinde gerçekleştirdi.

Aydın'da 25 Şubat 2013 günü sabah saatlerinde meydana gelen yangında, Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin (70), eşi Fevziye Ortekin (67) ve kayınvalidesi Fatma Kurt (90), yanan evden baygın halde kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı. Yangının ardından Aydın Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan ve hayati tehlikesi bulunmayan Aydın Belediyesi eski başkanı İlhami Ortekin ve kayınvalidesi Fatma Kurt, zehirlenmeden etkilenmeleri nedeniyle gözetim altında bulunmaları için Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiş, hayati tehlikesi bulunan Fevziye Ortekin, 4 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Aydın Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumunda, Meşrutiyet Mahallesi'nde, İlhami Ortekin'in başkanlık yaptığı dönemde yapılan parkın restore edilerek, isminin Fevziye Ortekin Parkı olarak değiştirilmesine karar verdi. Restoresi tamamlanan ve içerisinde bin 380 metre yürüyüş yolu ile 3 bin 185 metrekare yeşil alan bulunan park düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Aydın Belediyesi Eski Başkanı İlhami Ortekin, Belediye Başkan Yardımcıları Cemalettin Küçükerol, Şefika Çoban, CHP Merkez İlçe Başkanı Bayram İnci, ilçe, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇERÇİOĞLU'NDAN ÖRNEK HAREKET

2009 Yerel seçimlerinde rakibi olan İlhami Ortekin'in ölen eşi Fevziye Ortekin'in isminin parka verilmesine vesile olan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, örnek bir harekete imza attı. Açılışta gözyaşlarına hakim olamayan İlhami Ortekin'e tesilli eden Özlem Çerçioğlu da, "İnsanlığı ve hanımefendiliği ile herkesin sevgisini saygısını kazanmış Fevziye Ortekin'in ismini verdiğimiz bu parkın açılışını yaptık. Mekanı cennet olsun. Sayın başkanımıza da Allah'tan sabır diliyorum" dedi.

'MEZARINA TOPRAK ATMAK NASİP OLMADI'

Eşinin adının verildiği parkın açılışında konuşan Aydın Belediyesi eski Başkanı İlhami Ortekin, duygulu anlar yaşadı. Konuşmakta zorlanan Ortekin, "Hiçbir zaman ölüme isyanım olmadı, olmazda. Ölüm Allah'ın emri herkes ölümü tadacak. Oluş biçimine de itirazımız olmaya bilir. Adeta bir seyahatteymişim de döndüğümde evim barkım, eşim ve kayınvalidem yok. Geldiğimde bulamadığım insanların bir gün geri döneceğine inanıyorum. Kabre gittim halde bir türlü kaybettiğime kendime inandıramadım" dedi. Eşini ve kayınvalidesini kaybettikten sonra Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisini aradığını aktaran Ortekin, "Eşim için park yapılacağını duyduğunda şok oldum. Neden şok oldum? Yapılan doğru bir şey, bana yapıldığı için doğru değil. Siyasette doğru bir model ama politikada hayır. Politikacının yapacağı iş değil. Ahde vefa politikacıda olmaz, siyasetçinin işi. Parkın nerede olduğunu akşam öğrendim. Dönemimde yapılan bir tesisin restore edilerek, geliştirilerek, çağdaşlaştırılarak çok da güzel bir halde geliştirmek her babayiğidin harcı değil. Mezarına toprak atmak nasip olmadı ama ismin verildiği parka harç attım" diye konuştu.

Törende yapılan konuşmaların ardından parkın tabelası İlhami Ortekin ve Özlem Çerçioğlu tarafından dikilirken, törene katılanlara pilav üstü tavuk ikram edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlhami Ortekin, Eşinin İsmini Taşıyan Parka Gözyaşlarıyla Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement