İlkkurşun Tepesi'nin Sit Alanı Olması İçin Başvuru Yapılacak - Son Dakika
Yerel

İlkkurşun Tepesi'nin Sit Alanı Olması İçin Başvuru Yapılacak

İlkkurşun Tepesi\'nin Sit Alanı Olması İçin Başvuru Yapılacak

Yunan işgali sırasında ilk sivil halk direnişinin gerçekleştirildiği Ödemiş girişindeki İlkkurşun tepesinden Torbalı-Kiraz arasındaki duble yol çalışmaları için dolgu malzemesi alınmasına gelen tepkilerin ardından Ödemiş Müze Müdürlüğü harekete...

26.01.2012 10:45

Yunan işgali sırasında ilk sivil halk direnişinin gerçekleştirildiği Ödemiş girişindeki İlkkurşun tepesinden Torbalı- Kiraz arasındaki duble yol çalışmaları için dolgu malzemesi alınmasına gelen tepkilerin ardından Ödemiş Müze Müdürlüğü harekete geçerek konuyla ilgili çalışma başlattı.

Prof. Dr. Ülkü Altınoluk ile yazar eski Turizm Bakanı Alev Coşkun'un konuyla ilgili açıklamaları ile gündeme gelen İlkkurşun Tepesi'nin SİT alanı olması için Ödemiş Müze Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldığı bildirildi. Duble yol için eteklerinden toprak alımı yapılan ve görünümü bozulan tepenin SİT alanı olması ve yeniden eski görünümüne kavuşması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren Ödemiş Müze Müdürü Sevda Çetin bölge açısından simge noktalardan biri olan İlkkurşun Tepesi'nin SİT alanı ilan edilmesi için gerekli dökümanları hazırladıklarını söyledi. İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na raporu sunacaklarını belirten Çetin, "İlkkurşun Tepesi'yle ilgili gelişmeleri basın yayından takip ettik. Burada gösterilen hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Müze Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yaparak bölgenin SİT alanı olması için gerekli başvuruları yapacağız" ifadelerini kullandı.

(AG-AH-)

26.01.2012 10: 25 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkkurşun Tepesi'nin Sit Alanı Olması İçin Başvuru Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement