İmam Hatip Lisesi'nden 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" Programı - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip Lisesi'nden 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" Programı

İmam Hatip Lisesi\'nden \'İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma" Programı

Zonguldak İmam Hatip Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenledi.

12.03.2013 12:26

Zonguldak İmam Hatip Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenledi.

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde, Zonguldak İmam Hatip Lisesi tarafından İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı gerçekleştirildi.

Programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Zeki Kefeli, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Zonguldak Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler katıldı.

Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız, "İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 92. yıldönümü için toplanmış bulunuyoruz. İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve onu bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Marşı ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlarda üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve İstiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda yer eden derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı, milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Mehmet Akif, bir ufkun insanıydı ve gerçek bir vatanperverdi. İstiklal Marşı için verilen o zaman ki parayla 500 liralık ödülü, ihtiyacı olmasına rağmen kabul etmemiş, bu parayı kimsesiz çocuklara ve kadınlara meslek öğreten bir hayır vakfına, şehit ailelerine bağışlamıştır. Bütün bu anlatılan şeyleri mutlaka daha önceden de duydunuz ve belki de birçoğunuzun ruhunda derin akisler uyandırdı. Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz" diye konuştu.

Okul Müdürü Cansız'ın konuşmasının ardından sine vizyon gösterisi şeklinde Mehmet Akif Ersoy'un biyografisi anlatıldı. Yunus Emre Akça ve Meryem Altundağ tarafından Mehmet Akif Ersoy'u anlatan şiirler okundu. Programda, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından "Akif İstiklal Marşı'nı Yazıyor" konulu tiyatro sergilendi. Programda, Mehmet Akif Ersoy konulu şiir, kompozisyon, resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam Hatip Lisesi'nden 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement