İpekyolu Belediyesi'nde İki Yeni Birim Açıldı - Son Dakika
Yerel

İpekyolu Belediyesi'nde İki Yeni Birim Açıldı

İpekyolu Belediyesi\'nde İki Yeni Birim Açıldı

Van’ın İpekyolu Belediyesi Kadın Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Eğitim ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele birimleri kuruldu.

29.09.2015 13:10

Van'ın İpekyolu Belediyesi Kadın Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Eğitim ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele birimleri kuruldu.

İpekyolu Belediyesi Kadın Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan yeni iki birim, ilçe sınırları içerisinde kadına yönelik şiddete karşı eğitimler verirken aynı zamanda şiddete uğrayan kadınlara yardımcı olacak. Eğitim Birim Sorumlusu Antropolog Sümeyye Boz, medyaya yansıdığı gibi belediye olarak birçok eğitim semineri düzenlediklerini dile getirdi. Boz, "Kadın Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde birçok eğitim çalışması başlattık. Amacımız toplumsal cinsiyet duyarlılığını oluşturmaktır. Bununla birlikte başta kadın olmak üzere çocuğa ve aile içi şiddetin önüne geçmek için eğitim programları çıkarıyoruz. Bu eğitimlerimiz kurum için, okul ve mahallerde verilecektir" dedi.

Verilecek eğitim konularına da değinen Boz, "Kadın sağlık eğitimleri, rahim ağzı kanseri, meme kanseri, madde bağımlığı, iş güvenliği, ilk yardım, hizmet içi eğitimi ve erkeklere kadına karşı duyarlılık eğitimi verilecek" ifadelerini kullandı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birim Sorumlusu Psikolog Figan Kepenek ise, şiddetin dünyanın ortak sorunu olduğunu, spesifik olarak en can alıcı noktanın ise kadına yönelik şiddet olduğunu belirterek, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimi olarak hedef kitlemiz sadece kadınlar değil, çocuk ve erkeklerde buna dahildir. Şiddeti oluşturan ana etken erkek demek yanlış olmayacak. Şiddet uygulandığı an direk müdahalede bulunarak, güçlendirme çalışmaları yapıp, kadını şiddet ortamından uzaklaştırarak ona yeni bir hayat kurmak gibi hedefler planlıyoruz. Van'da kadın sığınma evleri maalesef yok, uzun vadede kadın sığınma evi açmayı düşünüyoruz. İlk çalışma olarak broşür çalışması yapıp şiddetin aslında ne olduğu, sadece fiziksel olmadığını ve ölümle sonuçlanmadığını, psikolojik olarak da şiddete maruz kalındığını aktaracağız. Aynı şekilde ilk etapta bir şiddet ve sosyoekonomik anketi yapıp, bir harita ortaya koyacağız. Bu beklediğimiz gibi bir çalışma olursa, bir çalıştay haline getireceğiz ve bu konuyla ilgilenen tüm sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışma yürüteceğiz. Kadınlar bize ulaşabilir ve elimizden gelen tüm gayretlerle yardımcı olacağız" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İpekyolu Belediyesi'nde İki Yeni Birim Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement