İran Ordusu Sözcüsü, Tahran'ın hava savunmasının Şubat'a göre yüksek olduğunu söyledi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran Ordusu Sözcüsü, Tahran'ın hava savunmasının Şubat'a göre yüksek olduğunu söyledi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İran Ordusu Sözcüsü Ekrami-Nia, savaşta Tahran'ın hava savunma kapasitesinin Şubat'a kıyasla çok daha yüksek olduğunu söyledi. Sözcü, muharebe birliklerine yeni teçhizat eklendiğini ve son haftalarda birkaç Amerikan İHA'sının düşürüldüğünü belirtti.

İran Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekrami-Nia, Tahran'ın hava savunma kapasitesinin, savaşın başladığı Şubat ayına kıyasla "daha yüksek" olduğunu belirtti.

İran Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekrami-Nia, İran basınına konuştu. Ekrami-Nia, ABD ve İsrail'in saldırılarıyla başlayan savaşta Tahran'ın hava savunma kapasitesinin Şubat ayına kıyasla çok "daha yüksek" olduğunu söyledi. Ekrami-Nia, "Muharebe birliklerimize yeni teçhizatlar dahil ettik. Son haftalarda birkaç Amerikan insansız hava aracını düşürdük. Ayrıca hava savunma kuvvetlerimiz tarafından yeni operasyonel planlar ve teçhizat planları geliştirilip uygulamaya koyduk" dedi. İranlı Sözcü, ordunun son aylarda "koordinasyonu geliştirmek" amacıyla İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun hava kuvvetleriyle ortak tatbikatlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.