İş Arayan ve Öğrenciler İş Verenlerle Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

İş Arayan ve Öğrenciler İş Verenlerle Buluşuyor

İş Arayan ve Öğrenciler İş Verenlerle Buluşuyor

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2012 yılından beri gelenekselleşen bölgenin en büyük insan kaynakları buluşması “Adana 6. İstihdam Fuarı (ADİF 2017)” 23-24 Mart 2017 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayında gerçekleşecek.

06.03.2017 13:55

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Adana İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2012 yılından beri gelenekselleşen bölgenin en büyük insan kaynakları buluşması "Adana 6. İstihdam Fuarı (ADİF 2017)" 23-24 Mart 2017 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayında gerçekleşecek.

Çalışma ve İş Kurumu Adana İl Müdürü Ahmet Altunbaş, Adana Valiliği himayesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, diğer kamu kurumları ve odaların desteğiyle düzenlenecek olan etkinlikle iş gücü arzı ile talebini bir araya getireceklerini belirtti. Ayrıca bu ortamda katılımcıların iş yerlerinin istihdam politikaları hakkında bilgi sahibi olabileceklerini, mesleksizlik nedeniyle işe girmekte zorlananlara yönelik olarak İŞKUR'un yürüttüğü hizmet ve programlar hakkında ayrıntılı bilgi alabileceklerini, iş arayan işsizler ile isteyen üniversite öğrencilerinin de İŞKUR'un ücretli staj (işbaşı eğitim programı) programına başvurabileceklerini, tüm meslek lisesi son sınıf öğrencilerini de etkinlik alanına otobüslerle taşıyarak mezun olacak durumdaki öğrencilerin de iş yerlerini tanıma ve iş başvurusu yapmalarına imkan sağlanacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun start verdiği "Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği" programı kapsamında İŞKUR'un işletmelere yönelik yeni destek ve olanakları konusunda bilgilendirme yapacaklarını da belirten Altunbaş, "Etkinlikteki işverenlere yönelik amaçlarımızdan bazıları da kurumlar ile iş yerleri arasında sürdürülebilir iletişim bağı kurmak, Adana İl Müdürlüğümüz tarafından iş yerlerine özel atanan İş ve Meslek Danışmanlarımız ile iş yerleri arasında sinerji oluşturmak, işletmelerimizin yerel ve ulusal düzeyde yazılı ve görsel tanıtımına katkı sağlamaktır" diye konuştu.

Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda 23 Mart 2017 tarihinde saat 10.00'da açılışı yapılacak olan etkinlik kapsamında aynı gün saat 13: 30'da Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde Aşkım Kapışmak'ın konuşmacı olarak katılacağı seminere ziyaretçilerin ücretsiz olarak katılabileceğini belirten Altunbaş, Adana 6. İstihdam Fuarına katılmak isteyen vatandaşlara, Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü binası önünden ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacağını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Arayan ve Öğrenciler İş Verenlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement