İş Garantili Meslek Kursunu Bitiren Kursiyerler Sertifika Aldı - Son Dakika
Yerel

İş Garantili Meslek Kursunu Bitiren Kursiyerler Sertifika Aldı

İş Garantili Meslek Kursunu Bitiren Kursiyerler Sertifika Aldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Melissa Özel Eğitim Kursu'nda 39 iş gününde, toplam 312 saatlik eğitim gören 16 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.

15.03.2013 15:50

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Melissa Özel Eğitim Kursu'nda 39 iş gününde, toplam 312 saatlik eğitim gören 16 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.

İş-Kur güvencesi ile iş garantili mesleki eğitim kursunu tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine Özel Melissa Mesleki Eğitim Kursu Müdürü İsmet Nedim Baykal, Antalya Çalışma ve İş Kurumu Eğitim Şube Müdürü Neva Akçayır, kurum görevlileri İlke Gülçelik, Salih Kara, Manavagat Mesleki Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, kurs öğretmenleri Fatma Koçak, İlkin Mermer, Rahime Coşkun, Şükran Karahan, Dilara Şahin ve kursiyerler katıldı.

Özel Melissa Mesleki Eğitim Kursu Müdürü İsmet Nedim Baykal, "Kadın emeğinin nitelikli işgücü olarak çalışma hayatında yer almasının bir parçası olan mesleki eğitim kursumuz bir meslek edindirmenin ve mesleki yeterlilik kazandırmanın yanında yüzde 81 iş gücü garantisi de sağlıyor" dedi. Baykal, İş-Kur ile birlikte düzenlenen manikür ve pedikür mesleki eğitim kursunda 16 kursiyerin sertifikalarını aldığını belirtirken, güzellik uzmanlığı, masör-masöz, protez tırnak, makyaj yapma teknikleri, SPA yöneticiliği, kalıcı makyaj, kozmetik satış danışmanlığı, makyör-makyöz kursları modül programlarında da MEB onaylı, sertifikalı kursların devam ettiğini belirtti.

İŞ BULMADA SERTİFİKA ÖNEMLİ

İş bulma ve çalışma hayatına atılmada sertifika sahibi olmanın önemini vurgulayan Antalya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Neva Akçayır ise, "Kursumuzun eğitime başladığı gün düzenlenen açılış töreninden sonra bugün de sertifika törenine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Manavgat Mesleki Eğitim Müdürü Harun Yılmaz da kursiyerlerin eğitimlerine devam ederek ustalık belgeleri almaları halinde de kendi çalışma ofislerini açabileceklerini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Garantili Meslek Kursunu Bitiren Kursiyerler Sertifika Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement