Anadolu Engelliler Derneği Genel Merkezi'ne İstanbul'da yaşayan Adıyamanlı işadamı Hasan Taşar tarafından gönderilen 2 akülü tekerlekli sandalye sahiplerini buldu.
İşadamı Hasan Taşar tarafından gönderilen 2 akülü tekerlekli sandalye, Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Burunçayır köyünde yaşayan doğuştan engelli 17 yaşındaki Merdan Ünlü ile trafik kazası sonucu ayaklarını kaybeden Adıyaman Merkez'de yaşayan 16 yaşındaki Ali Rıza Yağar'a, Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı Abidin Harputluoğlu tarafından verildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Abidin Harputluoğlu, "Bizlere desteklerini esirgemeyen sayın İşadamı Hasan Taşar beyefendiye teşekkür ediyorum. Onların büyük bir desteği ile bu engelli arkadaşlarımıza akülü arabayı kazandırıyoruz. Tabi bilindiği gibi 2011 yılında yaklaşık olarak 55 engelli arkadaşımıza akülü araba temin ettik. 18 tanesini de eğitim gören anne sırtında okula giden arkadaşlarımıza verdik. Yine aynı durumda anne sırtında okula giden bu arkadaşlarımızın eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla akülü arabayı bu arkadaşlarımıza verdik. Ben şunu söylemek istiyorum, her sağlam insan birer engelli adayıdır. Özellikle Adıyaman'da bulunan işadamlarımızı destek olarak bekliyoruz. Bürokrasilerimizin, milletvekillerimizin engelli arkadaşlarımız için yardımcı olmalarını istiyoruz. Desteklerinden dolayı Hasan Taşar'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Merdan Ünlü'nün annesi Medine Ünlü de, "İşadamı Hasan Taşar'a ve Dernek Başkanı Abidin Harputluoğlu'na teşekkür ediyorum. Çocuğum bu yardımdan dolayı çok mutlu ve ben de onun mutluluğuyla huzur buluyorum. Allah herkesten razı olsun" dedi. - ADIYAMAN
Son Dakika › Yerel › İşadamından İki Engelliye Akülü Tekerlekli Sandalye - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.