İşçilerden Fabrika Önünde Eylem - Son Dakika
Yerel

İşçilerden Fabrika Önünde Eylem

Kütahya'da, gümüş madeni çıkarılıp işlenen Eti Gümüş AŞ'de çalışan bazı işçiler, 15 işçinin işten çıkarıldığı iddiasıyla eylem yaptı.

01.11.2011 17:40

Kütahya'da, gümüş madeni çıkarılıp işlenen Eti Gümüş AŞ'de çalışan bazı işçiler, 15 işçinin işten çıkarıldığı iddiasıyla eylem yaptı.

Merkeze bağlı Gümüş köyü yakınındaki Eti Gümüş AŞ'de çalışan Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Kütahya ve Havalisi Şubesine üye işçiler, fabrika önünde toplandı.

İşçiler, arkadaşlarının haklarının ellerinden alındığını ileri sürerek, sorun çözülünceye kadar iş başı yapmayacaklarını ifade etti.

Maden-İş Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Ahmet Ateş, burada yaptığı açıklamada, işletmeyle herhangi bir sorunlarının bulunmadığını belirterek, eylemin işletme ve işçilere sahip çıkmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Sağlıklı ortamlarda çalışmak ve örgütlü sendikal anlayışına geçmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirten Ateş, "Sendikamızın kapısını çalan işçi arkadaşlarımızın büyük bölümü, bize üyelik başvurusunda bulundu. Anayasanın vermiş olduğu sendikal haklarını kullandılar. Bu hakkı kullanan bazı arkadaşlarımız, çeşitli mazeretler üretilerek işlerinden çıkarılıyor. Çok şey istemiyoruz. Emeğe, insan onuruna ve alın terine saygı istiyoruz. Anayasal haklarımızı kullanmaktan dolayı da cezalandırılmak istemiyoruz" dedi.

Daha sonra, 3 işçi temsilcisi, Eti Gümüş AŞ yetkilileriyle görüşmek üzere tesise girdi.

Görüşmenin ardından, temsilciler tarafından işten çıkarılan kişilerin en kısa sürede yeniden işe alınacağının bildirilmesi üzerine gruptakiler fabrikaya girerek iş başı yaptı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşçilerden Fabrika Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement