İşitme Engelli Gençlerden Sessiz Ama Muhteşem Başarılar - Son Dakika
Yerel

İşitme Engelli Gençlerden Sessiz Ama Muhteşem Başarılar

İşitme Engelli Gençlerden Sessiz Ama Muhteşem Başarılar

İşitme engelli gençlerin istiklal marşını işaret diliyle ve fevkalade uyumlu bir şekilde söylemeleri hayranlık uyandırdı.

24.06.2011 12:38

İşitme engelli gençlerin mesleki eğitim gördüğü Nilüfer Özel Eğitim Lisesinin düzenlediği sertifika, ödül ve açılış törenlerine Bursa Valisi Şahabettin HARPUT ve eşi Funda HARPUT ile Nilüfer Kaymakamı Ekrem ÇALIK ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KAYA, Nilüfer ilçe kuruluşlarının yöneticileri , engelli okullarının yöneticileri ve çok sayıda misafir ve öğrenciler katıldı.

Engelli öğrenciler Bursa Valisi Şahabettin HARPUT ve eşi Funda HARPUT'u coşkuyla ve kendilerine özgü işaret diliyle karşıladılar. Tören açılışında işitme engelli gençlerin istiklal marşını işaret diliyle ve fevkalade uyumlu bir şekilde söylemeleri hayranlık uyandırdı.

Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamı Ekrem ÇALIK birer konuşma yaparak duygularını dile getirirken Vali Şahabettin HARPUT yaptığı konuşmada engelli bireylerin eğitiminin taşıdığı önemi vurgulayarak Özel Eğitim Lisesi öğrencilerini başarılarından dolayı kutlamıştır.

Hayat boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci 2010-1-TR1-LEO01-13776 nolu ve "İşitme Engelli Öğrencilerin Çalışma Hayatına Hazırlanmasında Mesleki Eğitimin Önemi" isimli öğrenci projesinin tanıtımı yapılarak öğrencilerin Almanya'da yaptıkları eğitime ilişkin kısa sunum izlenmiştir.

Katılımcı öğrencilerin sertifikaları ve Öğrencilere refakat eden Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Levent USTALAR, Metal Teknolojisi Alan Şefi Hüseyin ÇAKAR ve Müdür Başyardımcısı Yaşar ÇELİK'in ve Şampiyon Basketbol takımını çalıştıran beden eğitimi öğretmeni Dinçer CENGİZ 'in plaketleri Bursa Valisi Şahabettin HARPUT tarafından verilmiştir.

Ardından 2011 yılında Özel Eğitim Meslek Liseleri arasında Basketbol müsabakalarında Türkiye şampiyonu olan öğrenciler şampiyonluk kupası ve Nilüfer SYDV nın ödülü olan çeyrek altınları Bursa Valisi Şahabettin HARPUT ' un elinden aldılar. AB Projesi katılımcı gençleri ve şampiyon basketçilerin neşe ve sevinci katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra Nilüfer Özel Eğitim Lisesi'nin "Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı " ve "Metal Teknolojisi Alan"larının hazırlamış olduğu yıl sonu sergisi ve öğrenci spor merkezi Bursa Valisi Şahabettin HARPUT ve beraberindeki protokol tarafından açıldı.

Nilüfer Özel Eğitim Lisesi öğrencilerinin gösterdiği başarılar ve performans Vali Şahabettin HARPUT ve eşi Funda HARPUT tarafından takdirle karşılandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel İşitme Engelli Gençlerden Sessiz Ama Muhteşem Başarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement