İskilip'teki Tavuk Ölümleri ile İlgili Açıklama - Son Dakika
Yerel

İskilip'teki Tavuk Ölümleri ile İlgili Açıklama

İskilip\'teki Tavuk Ölümleri ile İlgili Açıklama

Çorum'un İskilip ilçesinde yaşanan tavuk ölümlerinin köylerde inceleme yapan veteriner hekimler ölümlerin viral bir hastalığın neden olabileceği kanaatine vardı.

31.05.2013 17:18

Çorum'un İskilip ilçesinde yaşanan tavuk ölümlerinin köylerde inceleme yapan veteriner hekimler ölümlerin viral bir hastalığın neden olabileceği kanaatine vardı.

Konuya ilişkin bir açılma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bazı köylerde meydana gelen tavuk ölümleriyle ilgili haberler üzerine veteriner hekimlerce köylerde yapılan incelemelerde ölümlere viral bir hastalığın neden olabileceği kanaatine varıldığı açıklandı.

Veteriner hekimler hastalığa yakalanan hayvanlara yapılacak bir tedavi olmadığını, Tavukların bulunduğu yerlerin dezenfeksiyonuyla ilgili koruyucu önlemlerin alınmasının hastalığa yakalanma riskini azaltacağını ayrıca hastalıktan korunmak için aşı uygulamalarının yapılacağını belirtti.

İskilip İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Sülük, "Gelen şikayetler üzerine incelemeye giden Veteriner Hekimler yaptıkları incelemede ölümlerin viral bir hastalığın neden olabileceğini belirttiler. Bu konu hakkında kesin bir tanıya ulaşmak için ölen tavuklardan alınan numunelerin incelenmek üzere Veteriner Kontrol Merkez araştırma Enstitüsü'ne gönderilecektir" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İskilip'teki Tavuk Ölümleri ile İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement