İşkur Otobüsü Şırnak'ta - Son Dakika
Yerel

İşkur Otobüsü Şırnak'ta

İşkur Otobüsü Şırnak\'ta

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) hizmetleri hakkında vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlayan İŞKUR kampanya otobüsü Şırnak'a geldi.

26.04.2013 16:35

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) hizmetleri hakkında vatandaşları bilgilendirmeyi amaçlayan İŞKUR kampanya otobüsü Şırnak'a geldi.

Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı ve İŞKUR otobüs kampanyası ekip lideri Bülent Kılınç, 22 ilde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerine gerçekleştirdikleri kampanyanın 5. durağı olan Şırnak'ta olduklarını söyledi. Kampanyanın İŞKUR Genel Müdürlüğü ve kamu istihdamı hizmetlerinin geliştirilmesi operasyonu projesi tarafından gerçekleştirildiğini hatırlatan Kılınç, "Projemiz 10 milyon Euro'luk bir proje. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finanse edilmektedir. Kampanya bir iletişim faaliyeti olarak iki temel bileşenden oluşmaktadır. Bunlardan bir tanesi burada görmüş olduğunuz işe meslek danışmanı arkadaşlarımızın otobüse gelen vatandaşlarımıza yardımcı olması onları bilgilendirmesi ve kayıtlarının alınması bir diğeri de, dışarıda şuan yaygınlaştırma uzmanlarımızın yüz yüze tanıtım çalışmalarının gerçekleştirmesi. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü burada vatandaşımızın yanında ayağına kadar giderek yüz yüze tanıtım çalışması gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz 4 ilde yaklaşık 5 bin 89 vatandaşımızla görüşmeler yapıldı. Bu gayet başarılı bir rakamdı. Şırnak'la beraber 6 bin kişiye ulaşmayı bekliyoruz. Temel amaç bu hizmetlerin tanıtılması. İş Kurun hizmetleri sadece iş vermekle sınırlı değil, bunun aktif iş gücü piyasası politikaları da var. Eğitim bileşeni dediğimiz, eğitimlerden,

kurslarından vatandaşlarımız yararlanabiliyor. Bunun dışında çeşitli başka hizmetlerde var. İş Kur'un bu yönüyle vatandaşlarımızın daha detaylı tanımasını istiyoruz. Bu hizmetlere ulaşmasını istiyoruz" dedi.

İşkur otobüsüne yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, Şırnak'ta yeterince iş sahası olmadığını dile getirdi. Abdülhamit Seyit, İdil ilçesinden Şırnak merkeze gelerek otobüsü gördüğünü ve kayıt için geldiğini söyleyerek, "Arabayı burada gördüm. Kayıt olmaya geldim. Yeni kayıt oluyorum ve burada bize yardımcı olacaklar. Bize tekrar geri döneceklerini söylediler. Bize iş bulacaklarını söylüyorlar. İnşallah iş bulurlar yani bizi arayacaklarını söylediler. Güzel bir şey yani bizim ilimizde böyle şeylerin olması bizleri mutlu ediyor. Çünkü burada işsizlik sorunu çok tabi. Herkes boştadır. Hizmetler burada yeni yeni olmaya başladı. Bu bizi mutlu ediyor" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkur Otobüsü Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement