İso Heyeti Kastamonu'da - Son Dakika
Yerel

İso Heyeti Kastamonu'da

İso Heyeti Kastamonu\'da

İSO Başkanı Bahçıvan: "Odalarımızın ve borsalarımızın, önümüzdeki dönemde asli görevlerinin yanında, mutlaka mesleki geleceğin planlanması ve hangi sektörlerin önünün açılacağının planlanması konusunda herkesten daha fazla söz hakkı olduğunu düşünüyorum"

13.06.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, "Odalarımızın ve borsalarımızın, önümüzdeki dönemde asli görevlerinin yanında, mutlaka mesleki geleceğin planlanması ve hangi sektörlerin önünün açılacağının planlanması konusunda herkesten daha fazla söz hakkı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bahçıvan, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) toplantı salonunda, iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, herşeyin başının insandan geçtiğini, o yüzden eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Yarınların hedef ve umut vaat eden sektörlerinde mutlaka güçlü bir eğitim altyapısının oluşması gerektiğini, bu yüzden kendilerine büyük görev ve sorumluluk düştüğünü ifade eden Bahçıvan, şöyle konuştu:

"Odalarımızın ve borsalarımızın, önümüzdeki dönemde asli görevlerinin yanında, mutlaka mesleki geleceğin planlanması ve hangi sektörlerin önünün açılacağının planlanması konusunda herkesten daha fazla söz hakkı olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki milli eğitimin elindeki Tevhid-i Tedrisat mantığıyla buraların gelişmesi mümkün değil. Girişimcilik ve potansiyeli görebilme noktasında hiç mütevazı olmayalım, özel sektörün buradaki gücünü de hiç kimse alamaz. İSO olarak bizim de bir sürü temel görevimiz var ama 'En çok neye zaman ayırıyorsunuz ve en çok neyi başarmak istiyorsunuz, yarın görevi bıraktığınızda geriye ne bıraktığınızda mutlu olacaksınız ve keyif duyacaksınız?' dediğiniz zaman, eğitim, üniversite, meslek okulu ve sanayi işbirliği. Bunu yapmak zorundayız. Türkiye'yi üretimden keyif alan nesilleri yetiştirme konusunda bizlerden başka örnek de ne yazık ki göremiyorum."

Bahçıvan, üniversiteleri kendilerinin kurmasına ve okulu kendilerinin işletmesine gerek olmadığını dile getirerek, mümkün olduğu kadar bu okulların, eğitimin programlarının planlanmasının, üretim kalitesinin yükselmesi konusunda şekillendirilmesi gerektiğini savundu.

Bu konuda farklı çalışmaları olduğunu ve kardeş odalara dost olarak yardım yapacaklarını aktaran Bahçıvan, "Üniversite-sanayi, eğitim-oda işbirliği noktasında edindiğimiz tüm bilgileri, tüm birikimleri zevkle, keyifle Kastamonu'daki odalarımızla da paylaşma noktasında amade olduğumuzu burada da söz vermek isterim. Bunu, bizim sadece kendimize saklayacak bir kompleksimiz yok. Oradan çıkan her fikri sizlerle paylaşmakla mutlu oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

- İSO Meclis Başkanı Okyay

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise İstanbul'un obez büyümesi dolayısıyla diğer illerin yatırım fakiri olarak kaldığını belirtti.

Üç büyük kent dışarıda bırakıldığında, Türkiye'de İstanbul'dan sonra bazı sanayi şehirlerinin oluştuğunu aktaran Okyay, " Antalya, Muğla, Nevşehir gibi turizm şehirleri oluştu. Şanlıurfa, Rize, Giresun, Aydın, Kırklareli gibi tarım illeri oluştu. Mersin, Trabzon gibi liman ve Zonguldak gibi de maden illeri var. Dolayısıyla geriye kalan şehirler için bir tanımlama yapmak oldukça zor. Kastamonu da bunlardan biri" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İSO yönetim kurulu üyeleri, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, KATSO Başkanı Selçuk Arslan, Meclis Başkanı Kadir Yüksel Tonbul ve oda üyeleriyle iş adamları katıldı.

Konuşmanın ardından, KATSO Başkanı Arslan tarafından, Bahçıvan ve Okyay'a, plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İso Heyeti Kastamonu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement