İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde sivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan vatandaşlar, öğle namazı çıkışı İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti.

26.07.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde sivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan vatandaşlar, öğle namazı çıkışı İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti.

İlçedeki merkez Dervişiye Camisi'nden namazdan çıkan cemaat, Milli Egemenlik Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. İsrail ordusunun yaptığı zulmü lanetleyerek, nefretle kınadıklarını belirten İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği (İLK-DER) Başkanı Ramazan Deveci, yaptığı açıklamada, "Bugün dünyanın her yerinden Müslümanların katledildiği haberleri alıyoruz. Başta Gazze olmak üzere Halep Şam Kerkük Musul Kahire Doğu Türkistan ve Arakan'da Müslüman kardeşlerimiz zalimler tarafından katledilmektedir" dedi.

Siyonist saldırı altındaki Filistinlilerin İsrail vahşetinin mağduru olduklarını belirten Deveci, "Gazzeli mazlumlarımız ve zulme uğrayan tüm Müslüman kardeşlerimiz için direnmek, insanlığı dirilişe çağırmak, onlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için bugün buradayız" diye konuştu.

Deveci, Doğu Türkistan'da da sadece Müslüman oldukları için masum insanların Çin yönetimi tarafından oruç tutması ve ibadet etmelerinin yasaklanarak, sürekli bir katliamla karşı karşıya olduğunu söyleyerek zalim yöneticileri kınadı.

Dünyanın zulmü seyrettiğini dile getiren Deveci, İsrail'in Gazze'de sadece Müslüman çocuk, kadın ve yaşlıları değil Gazze'de ve Filistin'de doğrudan insanı ve insanlığı hedef aldığını belirtti.

Basın açıklaması sırasında beyaz kefenlik giyen gençler ve anne kucağında üzerine kan sıçramış oyuncak bebek dikkatleri çekti.

Eylem, Filistin ve Gazze ile tüm dünya Müslümanlarının zulümlerden kurtuluşları için yapılan duanın ardından İsrail bayrağının tekbirlerle yakılmasıyla sona erdi.

Protestoya, 8 sivil toplum kuruluşu ve çok sayıda vatandaş destek verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement