İşsizler İş Beğenmiyor - Son Dakika
Yerel

İşsizler İş Beğenmiyor

İşsizler İş Beğenmiyor

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bölgede ihtiyaç duyulan zeytincilik, inşaat ve kaynakçılık alanında açılan mesleki kurslara ilgi gösterilmezken, bilgisayar, güvenlik ve sekreterlik gibi elaman ihtiyacı olmayan alanlarda açılan kurslara yoğun...

02.04.2012 16:47

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, bölgede ihtiyaç duyulan zeytincilik, inşaat ve kaynakçılık alanında açılan mesleki kurslara ilgi gösterilmezken, bilgisayar, güvenlik ve sekreterlik gibi elaman ihtiyacı olmayan alanlarda açılan kurslara yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.

Osmaniye İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, '2012 Yılı 3. Olağanüstü Toplantısı'nı, Vali Cerrah başkanlığında gerçekleştirdi. Mesleki eğitimin masaya yatırıldığı oturumda konuşan Cerrah, meslek kurslarının önemine dikkat çekerek, piyasanın 'nitelikli eleman' ihtiyacının karşılanması noktasında açılan kurslara işsiz vatandaşların müracaatta bulunmadığını vurguladı. Cerrah, "Osmaniye'de ihtiyaç duyulmayan bilgisayar, güvenlik ve sekreterlik gibi kurslara talep var. Ama bu alanlarda eleman ihtiyacı yok çünkü bu kurslar zaten yeterli miktarda açılmış, istihdam edilecek yer kalmamış" dedi.

Vali Cerrah, bugün düzenlenen toplantının amacının açılacak kursların yeniden gözden geçirilmesi olduğunu ve bu konuda yeni kararlar alınması olduğunu ifade ederek, "Önemli olan; Osmaniye'de ihtiyaç duyulan alanlarda kurslar açılması ve bu kursların sonucunda işsiz vatandaşlarımızın meslek edinmeleri. Bu nedenle ihtiyaç duyulan alanlarda kurslar açacağız. Vatandaşlarımızın bu kursları takip etmelerini ve müracaatlarını yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

İş-Kur Osmaniye İl Müdürü Hamiyet Özkaya ise, bir önceki toplantıda İşgücü Piyasa Araştırması sonucunda kurul üyelerinin katkılarıyla yıllık eğitim planı oluşturduklarını belirterek, inşaat ile ilgili 11 meslekte ilana çıktıklarını fakat bu ilana hiçbir talep gelmediğini anlattı. Özkaya, 'Zeytin Çalıştayı' sonrasında zeytincilik alanında da mesleklerin belirlendiğini ve bu kapsamda verilen ilan için de Düziçi Halk Eğitim Merkezi'nden zeytin ağacı budama ve zeytin yetiştiriciliği konusunda iki talep geldiğini ve bu tekliflerin komisyon tarafından değerlendirilmekte olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, Osmaniye Valiliği Rahime Hatun Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya;

Vali Yardımcısı Halit Deveci, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karalar, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mustafa Taşdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Aslan, Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Taşkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fedai Çavuş, İşçi Konfederasyonu Temsilcisi Ömer Ulutaş, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi Ali Kaynar, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi Muttalip Altun, Hak-İş Temsilcisi Sedat Öztürk, Kadın Temsilcisi Sabahat Poyraz da katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşsizler İş Beğenmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement