İstanbul'daki İftar Yemeği Farklı Kültürleri Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

İstanbul'daki İftar Yemeği Farklı Kültürleri Buluşturdu

İstanbul\'daki İftar Yemeği Farklı Kültürleri Buluşturdu

İstanbul Hakkarililer Derneği’nin geleneksel hale getirmiş olduğu iftar yemeğinde farklı kültürler bir araya geldi.

08.07.2015 15:39

İstanbul Hakkarililer Derneği'nin geleneksel hale getirmiş olduğu iftar yemeğinde farklı kültürler bir araya geldi.

İstanbul Hakkarililer Derneği tarafından İstanbul Levent'teki bir mekanda verilen iftar yemeğine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, Kağıthane Devlet Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Mehmet Şekeroğlu, Trabzon Federasyon Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, iş adamları Ramazan Kumek, Murat Yılmaztürk, Kaan Liman ve Orhan Peşan ile çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Yemekte konuşan CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, "İşte Türkiye tablosu. Farklı kültürlerin bir araya gelmesi, gerçekten Hakkarililerin ne kadar barışa hasret ve birlik beraberliğin sembolü olduklarıdır" diye konuştu.

Kağıthane Belediye Fazlı Kılıç ise, iki yıla yakındır Hakkarililerin içinde olduğunu ve 24 Temmuz'da ise Hakkari'yi ziyaret edeceklerini söyledi.

Hatay Federasyon Başkanı ve aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kaçar ise, "Gerçekten biz Hatay'ın medeniyetler şehri olmasına rağmen, Hakkari Dernek Başkanı bu renkli tabloya her zaman öncülük etmiştir" dedi.

Trabzon Federasyon Başkanı Haydar Dulkadıroğlu da, daha önce Hakkari'yi ziyaret ettiğini belirterek, "Hakkari halkının benim için çok özel bir yeri var" dedi.

Diyarbakır Pasu-Der Başkanı Servet Güzel ise, "Biz her zaman barışa, kardeşliğe hasret kalmış yörenin insanları olarak Hakkari bunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Hakkarililer Dernek Başkanı Şemsettin Demir ise, Hakkari nin özünde her zaman misafirperverlikten başka hiç derdi olmadığını ifade ederek, "IŞİD çeteleri tarafında katledilen kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, ailelerinin başı sağolsun. Orda gelen her bir acı, beni çok üzüyor ve bu barbar çeteyi lanetliyoruz" dedi.

Şemsettin Demir, kendilerine bu iftar yemeğinde maddi desteklerini esirgemeyen Ercan Demir, Av. Zeydin Kaya ve Ramazan Kumek'e teşekkür ettiğini söyledi. Demir, "Özellikle 24 Temmuz'da Hakkari'ye yapacakları ziyaretleri için Hakkari halkı adına Kağıthane Belediye Başkanı Sayın Fazlı Kılıç'a teşekkür ediyoruz. Hakkari'yi herkesin ziyaret etmesini, Hakkari'de dünyada eşi benzeri olmayan samimiyet ve misafirperverliklerine şahit olmalarını istiyorum. İftar yemeğine farklı kültürlerden katılarak Türkiye tablosu oluşturan tüm davetlilere teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Hakkarililer Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine yaklaşık 80 davetli katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'daki İftar Yemeği Farklı Kültürleri Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement