İstiklal Marşı'nın Kabulünün 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 90. Yıl Dönümü

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 90. Yıl Dönümü Bilecik'in Pazaryeri İlçesinde Düzenlenen Törenle Kutlandı.

14.03.2011 18:54

İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonu'nda, Çok Programlı Lisesi tarafından düzenlenen etkinlik İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Pazaryeri Kaymakam vekili Emrullah Temizkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Atatürk İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Özcan Yıldız da Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı'nın, Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir yapıt olduğunu belirterek, İstiklal Marşı'nda ortaya konan inanç ve güvenin, ihtiyaç duyulan manevi atmosferi yansıttığını söyledi.

Etkinlikte, Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Berat Ataman'ın İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Tören, şiir, orotoryo gösterisi ve düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Kaymakam vekili Temizkan'ın yanı sıra Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Üzümcü, Emniyet Amiri Hüseyin Avni Özcan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement