İstiklal Marşının Kabulünün 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşının Kabulünün 91. Yıl Dönümü

İstiklal Marşının Kabulünün 91. Yıl Dönümü

Şenkaya'da İstiklal Marşının Kabulünün 91.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'un ölümün 71.yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

12.03.2012 16:35

Şenkaya'da İstiklal Marşının Kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'un ölümün 71. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Anma programı Şenkaya Anadolu Lisesi Konferans salonunda yapıldı. Programa saygı duruşunda durulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlanıldı.

Günün anlam ve önemini belit konuşmasının Şenkaya Lisesi Tarih Öğretmeni Özlem Şanlı yaptı. Şanlı konuşmasında; "Sen bayrağımıza yoldaş atamıza bağlılık şehitlerimize saygısın. Duymazsa kulağımız haykırmazsa dilimiz biz biz olamayız. Bastığımız her karışta senin ruhun var hür ol, hür kal, unutma atanın diyen ruhunu"

diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şenkaya Lisesi Edebiyat öğretmenlerinin hazırlamış olduğu Mehmet Akif Ersoy'u anlatan slayt sunumu yapıldı.

Programda okulların hazırlanmış olduğu şiirler okundu. Ayrıca Şenkaya İlyas Acar Anaokulu öğrencilerinin okuduğu istiklal marşı izleyicilere duygulu anlar yaşatırken büyük alkış aldı.

Şenkaya'da İstiklal Marşının Kabulünün 91. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'un ölümün 71. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında 1. olan Hüseyin Köycü İlköğretim Okulu Öğrencisi Ekin Şener ve Kompozisyon dalında 1. olan Şenkaya Lisesi öğrencisi Ogün Bora'ya ödülünü İlçe kaymakamı Mutlu Akyol verdi.

Şiir dalında 2. olan Hüseyin Köycü İlköğretim Okulu Öğrencisi Ezgi Bilanik ve Kompozisyon dalında 2. olan Şenkaya Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Güven'e ödülünü Garnizon Komutanı J. Yzb Atakan Alper verdi. Şiir dalında 3. olan Yedinisan İlköğretim Okulu Öğrencisi Nazlı Tuğçe Çalışkan ve Kompozisyon dalında 3. olan Şenkaya Lisesi öğrencisi Funda Gedik'e ödülünü Belediye Başkanı Görbil Özcan verdi.

Programa İlçe Kaymakamı Mutlu Akyol, Garnizon Komutanı J. Yzb Atakan Alper, Belediye Başkanı Görbil Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Özden, Sağlık Grup Başkanı Sevinç Güner, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve İlçe halkı katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşının Kabulünün 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement