İyidere-Ovit Vadisi Gelişim Planı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İyidere-Ovit Vadisi Gelişim Planı Toplantısı Yapıldı

İyidere Ovit Vadisi gelişim planı toplantısı gerçekleştirildi.

17.12.2013 14:16

İyidere-Ovit Vadisi gelişim planı toplantısı gerçekleştirildi.

Rize Valiliği toplantı salonunda, Vali Nurullah Çakır başkanlığında yapılan toplantıya, paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Çakır, İyidere-Ovit Vadisi'ndeki çalışmaların bölgenin güney bağlantısını güçlendirecek önemli ulaşım projeleri olduğunu belirterek, "Bölgenin dünya ticaretinde önemli bir destinasyon haline gelmesini sağlayacak bir takım projelerin planlanması devam ediyor" dedi.

Gelecek nesillere çevre, sosyal yapı ve ekonomi açısından sürdürülebilir eserler bırakmak için varlık yönetimi esasları çerçevesinde vadinin incelenerek gelişim planının oluşturulmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Çakır, "Bu çerçevede başlatmış olduğumuz çalışmalar kapsamında elde edilecek bulgular, bölgedeki değerlerin koruma kullanma dengesinin teminat altına alınması açısından ilgili tüm paydaşların yeni projelerinde önemli bir başvuru kaynağı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Çakır ayrıca, İyidere-Ovit Vadisindeki çalışmaların Fırtına Vadisi, Çağlayan Vadisi ve Senoz Vadisi gibi diğer önemli havzalar için de gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İyidere-Ovit Vadisi Gelişim Planı Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement