İzmir'de 46 Sanıklı Davaya Başlandı - Son Dakika
Yerel

İzmir'de 46 Sanıklı Davaya Başlandı

İzmir\'de 46 Sanıklı Davaya Başlandı

İzmir'de, kamuoyunda 'Ergenekon' adıyla bilinen davanın sanıklarıyla bağlantıları olduğu iddia edilen, 12'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına başlandı.

11.04.2011 15:41

İzmir'de, kamuoyunda 'Ergenekon' adıyla bilinen davanın sanıklarıyla bağlantıları olduğu iddia edilen, 12'si tutuklu 46 sanığın yargılanmasına İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Geçen yıl mart ayında, İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanan işadamı Ahmet Memiş, Alsancak Diş Hastanesi eski Başhekimi Ali Şahinoğlu, Ergenekon davası sanıklarından emekli albay Levent Göktaş'ın sahibi olduğu güvenlik firmasının ortaklarından emekli astsubay İbrahim Gülmez, firmanın genel müdürü Ufuk Sever'in de aralarında bulunduğu 46 sanık hakkında, 'silahlı suç örgütü kurma, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, dolandırıcılık, hürriyeti tahdit, hürriyetten yoksun kılma, şantaj, kişisel özel verileri kaydetme, nitelikli yağma ve görevi kötüye kullanma' suçlarından dava açıldı.

320'ŞER YIL HAPİS İSTEMİ

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz tarafından hazırlanan iddianamede, Ergenekon davası sanıklarından İbrahim Şahin'le bağlantısı olduğu iddia edilen Kayserili işadamı Ahmet Memiş ile Kazım Yetkin ve Güven Aslan hakkında 35 ayrı suçtan toplam 320'şer yıla kadar hapis cezası istendi. Ege Üniversitesi Hastanesi eski Müdürü Nevzat Kaya ile Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi eski Müdürü Celal Ünal hakkında ise 'silahlı suç örgütü kurmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak' suçlarından 45'er yıl hapis cezası talep edildi. Diğer sanıkların da değişik suçlardan 6 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

İddianamede, ev ve iş yerlerindeki aramalarda 2 el bombası, 3 tabanca, Kalaşnikof tüfek parçaları, çok sayıda fişek, üzerinde kamera bulunan saat ve anahtarlık, 7'si dizüstü 13 bilgisayar, hançer, tüfek dürbünü, telsiz ele geçirilen sanıkların, bazı azınlıklara yönelik araştırma yaparak, bilgi topladıklarının belirlendiği yer aldı. İddianamede işadamı Ahmet Memiş'in sanıklarla yaptığı telefon görüşmelerine de yer verildi. Memiş'in, bir siyasetçinin eşine BMW marka araç hediye ettiği, fotoğraflarını çektiği ve Ergenekon dolayısıyla gözaltına alınırsa her şeyin ortaya çıkacağını söylediği ileri sürüldü. Memiş'in ayrıca Alsancak Diş Hastanesi eski Başhekimi Ali Şahinoğlu ile ilişkisinden söz ettiği, bu ülkede fail meçhul cinayetler işlendiği sürece Güneydoğu sorununun çözülmeyeceğini, Bedretin Dalan'ın kendisini Almanya'ya çağırdığını, korumalarıyla birlikte gideceğini, arkasında milyonlarca liralık servetinin bulunduğunu söylediği belirtildi.

YARALAMA, ŞANTAJ, TEHDİT

İhaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı kurmak gibi çok sayıda eylemle suçlanan sanıklara yönelik iddialar arasında; borçlu işadamlarının evlerine gidip, ailesini tabancayla tehdit ettikleri, ayrıca bir işadamının boşanmak üzere olduğu eşini izleyip, arkadaşıyla birlikte fotoğraflarını çektikleri, tehdit ettikleri, işadamının da bu fotoğrafları çocuklarının velayetini almak, tazminat ve nafaka ödememek için kullandığı yer aldı. Ege Üniversitesi Hastanesi ve Alsancak Diş Hastanesi'ndeki ihaleleri kendilerine yakın firmaların almasını, bunun gerçekleşmemesi durumunda ise ihalenin iptal edilmesini sağladıkları öne sürüldü.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

12'si tutuklu toplam 46 sanık hakkında açılan davanın görülmesine, İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İki gün boyunca sürecek olan duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile olayın müştekileri, tarafların avukatları katıldı. Sanıkların kimlik tespitinin ardından, ifadelerin alınmasına geçildi. İlk olarak ifade veren işadamı Ahmet Memiş suçlamaları kabul etmedi. Bir bölümü ifade veren diğer sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürdü. İfade almanın yarınki duruşmada da süreceği, ardından tahliye taleplerinin değerlendirilip karar verileceği belirtildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel İzmir'de 46 Sanıklı Davaya Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement