İzmirli Ekonomi Muhabirleri'nde Seçim Heyecanı - Son Dakika
Yerel

İzmirli Ekonomi Muhabirleri'nde Seçim Heyecanı

İzmirli Ekonomi Muhabirleri\'nde Seçim Heyecanı

İzmir’de 115 üyesi bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, 22 Şubat 2014 Cumartesi günü 4. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirecek.

20.02.2014 12:16

İzmir'de 115 üyesi bulunan Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, 22 Şubat 2014 Cumartesi günü 4. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirecek. Ekonomi muhabirlerinin genel kurulunda iki listenin yarışması bekleniyor. EMD İzmir Şubesi en son 2008 yılındaki genel kurulda çift listeli bir yarışa sahne olmuştu.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay'ın tekrar aday olmadığı genel kurulda İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya İlişkileri Uzmanı Hicran Özdamar'ın başkan adayı olduğu liste ile Ege Genç İşadamları Derneği Basın Danışmanı Ebru Dön Keskin'in başkan adayı olduğu liste yarışacak.

"YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYELİM"

1989 yılında kurulan EMD İzmir Şubesi'nde bugüne kadar Macit Sefiloğlu, Sinan Doğan, Sedat Alp ve Tolga Albay başkanlık koltuğunda oturdu. 22 Şubat 2014 Cumartesi günü yapılacak olan EMD İzmir Şubesi Genel Kurulu'nda başkanlığa iki kadın gazeteci talip oldu. Bu iki isimden seçimi hangisi kazanırsa kazansın EMD İzmir Şubesi'nin ilk kadın başkanı olacak.

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nde iki dönemden beri Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Hicran Özdamar, bu dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday oldu. Listesine, mevcut yönetim kurulundan TESCO Kipa Medya Müdürü Şeyda Gümüş, Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan ve Ege Telgraf Gazetesi Köşe Yazarı Kutay Gürocak'ı alan Özdamar'ın bu dönem yönetim kurulu listesine aldığı yeni isimler ise; Serbest Gazeteci Murat Ervin, Gözlem Gazetesi Yazı İşleri Koordinatörü Ayşegül Güneysu ve Gözlem Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Buğra Tokmakoğlu oldu. Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi için 'Yarınlara Birlikte Yürüyelim' başlığıyla projelerini İzmir Basın Merkezi'nden paylaşan Hicran Özdamar'ın projelerinde ilk sırayı, kentin gelişimine önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ettiği "İzmir'de Ekonomi Muhabirliği Tarihi" isimli bir kitap çalışmasını İzmir'e kazandırmak yer alıyor.

Ekonomi Muhabirleri'nin işsiz kalması durumda yeni bir iş bulma sürecinde onlara destek olmak amacıyla "CV Havuzu" oluşturmayı öngören Hicran Özdamar ve ekibi; vakıf üniversitelerine ait iletişim fakültelerinde üyelerinin yüksek lisans ve doktora çalışması yapmasını özendirecek anlaşmalar yapmayı hedefliyor. EMD İzmir Şubesi'nin kurumsal web sitesi www.emdizmir.org'u android sisteme uyumla hale getirmek için çalışma yapmayı projeleri arasına alan Hicran Özdamar, sosyal-ekonomik ve mesleki konular hakkında, alanında uzman isimler ile "Salı Sohbetleri" düzenleyecek.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin yayın organı EKONOM Dergisi'nde EMD İzmir Şubesi'nin daha etkin olmasını amaçlayan Hicran Özdamar ve ekibi, EuropenJournalism Center (EJC/Avrupa Gazetecilik Merkezi) işbirliği ile EMD Genel Merkezi'nin Lüksemburg'da gerçekleştirdiği "Gazetecilik Eğitim Programı"nda, İzmir Şubesi olarak daha fazla sayıda üyemiz ile temsil edilmeyi amaçlıyor. Öte yandan, İzmir'in önde gelen kurumlarıyla "EMD- Kent Diyalogları" isimli toplantıları hayata geçirmeyi hedefliyor. Hicran Özdamar ve ekibi Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi için 'Yarınlara Birlikte Yürüyelim' isimli sunuşlarında daha pek çok projeye yer veriyor.

"DEĞİŞİME EVET"

EGİAD Basın Danışmanı Ebru Dön Keskin'in başkan adayı olduğu liste ise "Değişime Evet" sloganıyla EMD İzmir Şubesi üyelerinin karşısına çıktı. Ebru Dön Keskin'in paylaştığı projelerimiz başlıklı bildiride, EMD İzmir Şubesi'nin uzun zamandır aynı kadro ile devam ettiği belirtilerek, "EMD Yönetimimizde taze kana ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Aynı misyon ama yeni bir vizyonla yola çıkıyoruz" görüşlerine yer verildi.

EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olan Ebru Dön Keskin ekibine; Ege Bölgesi Sanayi Odası Basın Danışmanı Özlem Balcı'yı, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mihrap Düzöz'ü, Soyer Sanat Fabrikası Basın Danışmanı Barış Kudar'ı, Serbest Gazeteci Nihan Yarkent'i, Posta Ege Taşra Reklam Müdürü Özkan Çelik'i ve Egemenlik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Hamurcuoğlu'nu aldı.

25 maddelik bir proje listesi açıklayan Keskin ve ekibinin öncelikli projesi, sarı basın kartı sahibi olmayan EMD İzmir Şubesi üyelerinin İzmir'de şehir içi toplu ulaşım araçlarından indirimli yararlanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yapmak olacak.

Üyelerinin yaşam standartlarını yükseltmek için tatil fırsatları dahil farklı sektörlerde önde gelen kurumlarla dönemsel veya sürekli indirimli alışveriş olanakları sağlamayı vaat eden Keskin ve ekibi, www.emdizmir.org isimli Web sitesini aktif çalışan, ekonomi haberleri ağırlıklı iş dünyasının takip ettiği öncelikli siteler arasında olacak konuma getirmeyi amaçlıyor. Bu amaçla haber ajanslarından 1 yıl süreyle ücretsiz abonelik için görüşmelerde bulunmayı, sonrasında ise sitenin reklam gelirleriyle dernek bütçesine katkı koymayı, üyelerinin sitede yayınlanacak haber, araştırma ve inceleme dosyalarına telif ücreti ödemeyi hedefliyor.

İZKA ve AB fonlarından projeler yapmayı hedefleyen Keskin ve ekibi, İzmir iş dünyası ve akademisyenlerinden oluşan "EMD Danışma Kurulu"nu hayata geçirecek. İzmir'deki yerel kanallardan birinde ise "EMD ile Gündem" başlıklı bir ekonomi programı sıralanan projeler arasında yer alıyor.

EMD İzmir Şubesi Başkan Adayı Keskin, köşe yazarlarıyla "Bizim Gözümüzden" başlıklı ve Türk iş dünyasının önde gelen isimleriyle "EMD ile Açık Masa" isimli yemekli akşam toplantıları, "Kentimize Bakış" başlığı altında ise İzmir'in önemli bir ismiyle sabah kahvaltılı toplantılar gerçekleştirmeyi vaat ediyor.

EMD İzmir Şubesi üyelerinin mesleki gelişimi için eğitim programları düzenlemeyi planlayan Ebru Dön Keskin ve ekibi, üyelerin birlikte zaman geçireceği etkinlikler gerçekleştirecek. EMD İzmir Şubesi üyelerinin misafirlerini ağırlayabileceği, aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri lokal ihtiyacını gidermek için ise İzmir'de nezih bir mekanla anlaşmayı projeleri arasına aldı.

Üyelerinin üniversitelerin ekonomi programlarına misafir öğrenci olarak katılması için çalışma yapmayı hedefleyen Keskin ve ekibi, yabancı dil eğitimi için indirimli kurs imkanı sağlamayı da vaatleri arasında sıralıyor. Seçimi kazandıkları takdirde, Üyeleri için CV havuzu oluşturacak olan Ebru Dön Keskin, EMD İzmir Şubesi üyeleri arasında basın danışmanlarının sayısının çokluğunu da göz önünde bulundurarak basın danışmanı üyelerinin katılımıyla basın danışmanlığının zorluklarının ve sektör sorunlarının masaya yatırılacağı toplantılar düzenlemeyi de hedefliyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli Ekonomi Muhabirleri'nde Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement